Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/toco1980foto

Marketing

Iritantni komentatori

Evo nekoliko iritantnijih vrsta komentatora koje se može sresti na blogovima...

1. Željni pažnje - osobe koje u nedostatku kvalitetnog sadržaja kojim bi privukle pažnju na svoj blog, i eventualno ga pomoću tog sadržaja pogurale na "cool listu", zbog potrebe za pažnjom ostavljaju po drugim blogovima komentare tipa "super ti je blog, dođi vidi moj, ostavi mi komentar" i slično. Takve osobe najčešće ni ne pročitaju tekst na kojeg ostavljaju komentar.

2. Gramatički nacisti - osobe koje nemaju pametnijeg posla u životu nego glumatarati dežurne lektore i davati primjedbe i komentare o pravopsinim greškama i tipfelerima koje su uočili u nekom tekstu. Sam sadržaj teksta ih najčešće uopće ne zanima, a pročitaju ga tek iz razloga kako bi u njemu tražili greške.

3. Napadači slamnatog čovjeka - "Napad na slamnatog čovjeka" je logička pogreška koja je danas redovito prisutna u svim debatama. Radi se o onima kojima logika nije jača strana, koji tekst ne pročitaju sa razumjevanjem, a komentari zapravo nemaju veze sa tekstom već najčešće sa nekakvim površnim doživljajem, generaliziranjem i vlastitom slobodnom interpretacijom teksta. (vidi objašnjenje: Straw man)

4. Spammeri - tu spadaju svi oni koji u komenarima ostavljaju smeće; bilo da se radi o klasičnim "lancima sreće" (tipa ostavi ovaj komentar na 100 drugih blogova ili će ti se nešto loše dogoditi), pojedincima koji se natječu u tome tko će prvi ostaviti komentar, onima koji za svako slovo ili riječ pišu novi komentar ili pak o teško poremećenim pojedincima otvoreno vrijeđaju blogere (jedan takav se redovito javlja na blogovima od nekoliko kolega blogera op.a.).

5. Trolovi - tu spadaju oni kojima je jedini cilj pljuvati po autoru teksta ili drugim komentatorima, koristeći uvrede, etikete, nesuvisle, nebulozne i nelogične tvrdnje, i općenito isprovocirati prepucavanje na osobnoj razini.

Post je objavljen 31.05.2012. u 00:02 sati.