Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/knjigoljub

Marketing

Tamara Bakran, Ludwig Bauer, Sanja Lovrenčić i Lidija Dujić gostuju u Puli



Početak lipnja donosi dva nova književna druženja u Klubu hrvatskih književnika u Puli koje zajednički organiziraju Istarski ogranak DHK i Udruga za proizvodnju kulture ZVONA i NARI iz Ližnjana.

U ponedjeljak, 4. lipnja u 18 sati gostuje pjesnikinja mlađe generacije Tamara Bakran. Tamara je rođena 1979. u Zagrebu gdje je diplomirala hungarologiju, turkologiju i bibliotekarstvo, završila Ženske studije i upisala poslijediplomski doktorski studij književnosti, kulture, izvedbenih umjetnosti i filma. Radi kao bibliotekarka u Knjižnici Filozofskog fakulteta gdje vodi turkološku i hungarološku zbirku. Piše poeziju te prevodi s mađarskog jezika. Objavljivala je u hrvatskoj periodici, a ove joj godine treba izići prva zbirka pjesama pod nazivom „Mjesečevo cvijeće“ s čijim je rukopisom osvojila prvo mjesto na natječaju „Milivoj Cvetnić“.

U petak, 8. lipnja također u 18 sati, u Klubu hrvatskih književnika u Puli bit će predstavljen prvi hrvatski prijevod izabranih pjesama Marine Cvjetajeve za koju prevoditelj s ruskoga, književnik Ludwig Bauer, navodi da je riječ o jednom od najznačajnijih pjesničkih imena dvadesetog stoljeća. Uz prevoditelja, Ludwiga Bauera, u Puli će o „Izabranim pjesmama“ Cvjetajeve govoriti i nakladnica, književnica Sanja Lovrenčić te pjesnikinja i znanstvenica Lidija Dujić.

Knjiga je tek nedavno izašla iz tiska, a nakladnik su Mala zvona iz Zagreba.

Tamara Bakran, Ludwig Bauer, Lidija Dujić i Sanja Lovrenčić gosti su Književnog svratišta ZVONA I NARI u Ližnjanu.

Vidimo se onda u ponedjeljak, 4. lipnja i petak, 8. lipnja u pulskom Klubu hrvatskih književnika u 18 sati!

Vaši domaćini: Natalija Grgorinić i Ognjen Rađen







Post je objavljen 03.06.2012. u 04:48 sati.