Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorovenovosti

Marketing

Informacije o prijavama za Svjetski dan mladih u Rio de Janeiru

Dragi prijatelji Svjetskog dana mladih!

U nastavku slijedi nekoliko informacija o hodočašću na Svjetski dan mladih u Rio de Janeiro 2013. godine.

Kao što znamo, XXVIII. Svjetski dan mladih održava se u Rio de Janeiru od 23. do 28. srpnja 2013. godine. Prije ključnog tjedna događanja, u pojedinim brazilskim nad/biskupijama održavat će se pretprogram „Tjedan misija“, od 17. do 21. srpnja, u kojem ćemo mi također sudjelovati. Nadbiskupija Sao Paulo bit će naš domaćin. Koliko će točno dana provedenih u Brazilu biti, znat ćemo kad krenu prijave.

S obzirom da je za nas iz Hrvatske riječ o prekooceanskom hodočašću, organizacija će biti na nacionalnoj razini. Ured HBK za mlade u suradnji s uredima za pastoral mladih svake naše nad/biskupije organizira odlazak u Rio de Janeiro. Znamo da će neke grupe vjerojatno organizirati odvojeno hodočašće, odnosno da će neki mladi odabrati samostalan odlazak ili pak odlazak u grupama koje nisu u organizaciji Ureda za mlade HBK. Napominjeno da u tim slučajevima Ured za mlade HBK za te aranžmane nije odgovoran. Odgovoran će biti samo za prijave koje pristignu u Ured. To podrazumijeva i to da Ured neće zaprimati prijave za hodočasničke pakete mladih koji ne idu u organizaciji Ureda, niti će moći voditi računa o istima. Sve prijave van prijava Ureda morat će se realizirati direktno u suradnji s brazilskim organizatorima, otpočetka do kraja. Preporuča se grupni odlazak u svakom slučaju svima, a ukoliko grupni/eventualni individualni odlazak neće biti u organizaciji Ureda HBK za mlade, svaka takva grupa odgovorna je u potpunosti za svoje hodočašće.

Prijave za odlazak u Rio de Janeiro u organizaciji Ureda HBK za mlade krenut će u rujnu 2012., a otvorene će najvjerojatnije biti sve do kraja kalendarske godine, dakle, do kraja 2012. godine. Prijavit će se moći samo mladi koji će do srpnja 2013. imati napunjenih 18 godina. Punoljetnost je vrlo važan uvjet. Podsjetimo pritom kako je Svjetski dan mladih susret namijenjen mladima od 18 do 35 godina.
Cijena puta u ovom trenutku nije u potpunosti definirana, no računajte da će sigurno premašiti iznos od 10 000 kuna. Naime, u cijenu će biti uključeno: povratna avionska karta, kotizacija za sudjelovanje u pretprogramu „Tjedan misija“, iznos cjelotjednog hodočasničkog paketa za središnji tjedan susreta u Rio de Janeiru, kojim se pokrivaju troškovi dodijeljenog nam smještaja u gradu, hrane i prijevoza. Uz to, mogući su i neki dodatni izdaci, tako da će se sigurno „nakupiti“. Ne zaboravite k tome i džeparac :). Naravno da ćemo voditi računa o tome da cijena ne bude previsoka, no molimo ujedno i za razumijevanje u cjelini. U ovom trenutku nije moguće odrediti konačnu cijenu, kako niti točnu cijenu avionske karte, tako niti cjelokupnog puta. Do početka samih prijava će se znati što okvirnija cijena, no neke pojedinosti poput iznosa hodočasničkog paketa, kotizacije za Tjedan misija i sl. nećemo znati u tom trenutku i ne ovisi o nama, nego o očitovanju brazilskih organizatora. Detalji u rujnu.

Nadamo se da već štedite svi vi koji ozbiljno razmišljate o prijavi, a sve informacije stizat će vam na vrijeme. O tome ne morate brinuti. U trenutku kada ćete se prijavljivati budite ozbiljni i što sigurniji u to da idete u srpnju 2013. u Brazil. Budimo svi zajedno ozbiljni, odgovorni i dosljedni u svojim postupcima.

O svemu ćemo vas pravovremeno obavijestiti. Pratite web stranicu Ureda HBK za mlade, Facebook profil Ureda HBK za mlade, kao i službeni profil Svjetskog dana mladih na hrvatskom jeziku.

Svoje upite možete nam uputiti na e-mail adresu: sdm@hbk.hr , a mi ćemo vam na njih vrlo rado odgovoriti.

Veselimo se budućoj suradnji.
Želimo vam lijepo, toplo ljeto,što „deblje“ spremnike novaca i po pitanju prijava s druženjem krećemo u rujnu.

Božji blagoslov!

Post je objavljen 30.05.2012. u 11:47 sati.