Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/budan

Marketing

Vedrana Rudan: U gradu pederčina homoseksualcima se ne piše dobro

Vedrana Rudan: U gradu pederčina homoseksualcima se ne piše dobroVEDRANA RUDAN osvrnula se za Index na zabranu Gay Pridea na splitskoj rivi.


Što mislite o zabrani Pridea na splitskoj rivi?

Šta hoće ti homići i homice? Što im je bitnije? Formalnost ili suština?

Jeste li iznenađeni takvom odlukom splitskih vlasti?

Odlukom nisam nimalo iznenađena, u gradu pederčina homoseksualcima se ne piše dobro.

Biste li izašli na Pride podržati homoseksualce?

Bila sam na Prideu u Berlinu, stupala u koloni pet sati, upoznala se, rukovala i slikala s njihovim gradonačelnikom koji je homoseksualac. Berlinčani Pride doživljavaju kao dan kada radost življenja pokazuju drugačiji. Uspoređivati Berlin i Split stvarno nema smisla. Mislim da bi sve prideove u Hrvatskoj trebalo zabraniti jer divljake nitko ne drži pod kontrolom. Umjesto da se ti kruha gladni bijednici obruše na političare, banke i tajkune bacaju kamenje na homoseksualce. To mnogo više govori o njima "normalnima" nego o "perverznjacima" koji samo žele poslati poruku da su među nama i da bismo na njih trebali gledati kao na ljudska bića.

Mislite li da je hrvatsko društvo spremno na prideove u svim dijelovima države?

Mislim da su građani Hrvatske kao društvo spremni na guženja širokoga spektra u svim dijelovima Hrvatske. Dvadeset godina stavljaju svoje guzice na gotovo svojim besramnim gospodarima koji nas jebu sve većim porezima, ukidanjem ljudskih i radnih prava, oduzimanjem prava na školovanje i liječenje. Nikad u dvadeset godina nisu izašli na ulice, bacali kamenje na one koje treba, zapalili svoje gradove koji su se u međuvremenu pretvorili u selendretine. Te nagužene kukavice već dvadeset godina jezivo boli guzica zato ne mogu shvatiti da silovanje i vođenje ljubavi nije ista stvar.

Što mislite, zašto je baš Split toliko problematičan?

Što je Split? Onih 500 bolesnika koje smo lani gledali na Rivi? Nije Split problematičan nego država koja ne može pod kontrolom držati jednu rivu nekoliko sati. Preciznije, ona to ne želi. Njoj odgovara da se robovi prazne bacanjem kamenja na drugačije. Hrvatska je mala zemlja za veliku mržnju. Naši građani ne vole Cigane, Srbe, Židove, Slovence, Bosance, crnce, žene, Hercegovce, purgere, seljake iz susjednih sela...Paradaši bi to morali znati pa se ili pomiriti s promjenom rute ili vratiti u ormar iz kojega su iskoračili. Ali kako se vratiti kad u ormaru čuče svi oni Splićani koji će se uskoro iz petnih žila derati: "Ubij, ubij pedera"!


--------------

lp, boro

http://budan.blog.hr/Post je objavljen 30.05.2012. u 08:12 sati.