Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nepoznatizagreb

Marketing

Ciglice žute


Prilaz Đure Deželića kod Primorske ulice. Snimio: Vanja

Drage moje i dragi moji, slijedećih tjedan-dva ću u nekoliko navrata trebati vašu pomoć! Bez brige, nije nikakva frka u pitanju već više pokušaj da vas potaknem na masovno istraživanje wink ... S jedne strane, kad mi padne na pamet neka ideja za istraživanje nisam u mogućnosti sam pretražiti čitav grad pa čak ni samo neki njegov manji dio ... a sa druge strane me intrigira ideja da vas malkice "zaposlim", da vam dam razlog da se malo osvrnete oko sebe, izoštrite oči i opažate svijet.

O čemu je danas riječ? Žute ciglice kao na fotki su mi jedan od simbola "starog" Zagreba. Ako se dobro sjećam, nekad je Branjugova ulica bila popločena njima (ako i nije ona onda je bila neka druga u blizini Langova trga) i taj egzotični prizor žuto popločene ulice je jedna od slika iz djetinjstva koja mi se duboko urezala u pamćenje. I sad me zanima gdje se još danas mogu u gradu vidjeti takve pločice!

Ova je fotka snimljena u Prilazu Đure Deželića, između Primorske i Kačićeve, tamo te ciglice dijele pločnik od dijela na kojem se parkiraju auti u drvoredu. Ako se ne varam, ima ih još i u Klaićevoj, pa u dosta haustora na Zelenom valu (recimo, u Boškovićevoj) ... gdje još?

Unaprijed vam hvala na komentarima i dojavama!!!

Post je objavljen 28.05.2012. u 13:22 sati.