Stvarno onoj mojoj preslatkoj bubamarici nije suđeno!
Naime, zagužvalo mi se zadnjih par dana pa nisam stigla do laptopa, a danas sam skužila da se kraj mjeseca opasno bliži i da je stvarno krajnje vrijeme da objavim košarice!
Obožavam ih! Imaju najsavršeniju kremu koju ste ikad probali, kunem se ;)! Prvi put sam ih jela prije 2 godine, donijela mi ih strina za babinje ;) Nikom ih nisam davala. Sakrila sam ih u fridž, vadila po skrivečki. Nisam se dugo morala skrivati ;) Dobro, da ne ispadnem zadnje prase, donijela je strina još puno toga :)
Znači, nisu komplicirane, krema je brza i fina, sezona je jagoda...znate što vam je činiti.
Po receptu je smjesa tijesta za 20 košarica. Ne znam kakvih. Moje su promjera 6cm i napunila sam ih 20. Ostala mi je za još trećinu. To sam zamrzla jer sam bila na knap s vremenom za pečenje druge ture. Nisam nikad zamrzavala sirovo tijesto. Nadam se da će biti dobro. Probam pa vam javim. Idemo na recept. Rudolph ga zove 321 i on zamrzava ostatke :)
30 dkg oštrog brašna
20 dkg putra
10 dkg šećera u prahu
1 žutanjak
1 vanilin šećer
ribana korica limuna po želji
E sad, vidila ja Rudolpha...ček,ček! Vi ne znate tko je Rudolph?? Moj najdraži kuhar na 24kitchen! Muž mi malko ljubomoran na njega ;) Dakle, vidjela žaba Rudija da on sve strese na podlogu i rukama umijesi tijesto pa probala i ja. Negdje na pola puta sam bila ljuta ´ko ris na samu sebe, ali na kraju sam bila zadovoljna. Vi mijesite kako radite inače. Za one koji baš i nisu vješti evo preporuke: u posudi kratko izradite maslac, dodajte šečer, vanilin šećer pa promiješajte, zatim žumanjak pa brašno. Kad više ne budete mogli miješati kuhačom istresite na površinu. Kratko mijesite. Umotajte u prozirnu foliju i smjestite u frižider na neko vrijeme. Punite košarice. Imam jednu super caku za punjenje košarica, ali ovo tijesto je previše lomljivo pa ću vam ju pokazati drugi put. Košarice pecite 10 minuta na 180°C. Još vruće ih istresite van kako znate i umijete. Držim vam fige ;)
Dok se hlade radite fil:
3 dcl mlijeka
6 dkg šećera
3dkg škrobnog brašna
(to su vam 2 ne baš vrhom pune žlice)
2 žumanjka
1 vanilin šećer
Dobro izradite žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom, dodajte škrobno brašno, razrijedite s 1 dcl hladnog mlijeka. Preostala 2 dcl zakuhajte i još kipuće polako dodavajte žumanjcima. Vratite na vatru i kuhajte kratko, dok se ne zgusne. Ohladite miješajući i u hladno dodajte izrađena 2 dcl vrhnja za šlag.
Na hladne košarice sam stavljala sitno narezane jagode, gore the kremu, malo ukrasila i to je to!
E sad, meni je ova smjesa kreme bila dovoljna za 20 košarica, nisam koristila dodatni šlag za ukrašavanje. Ako procjenite da bi vam kreme moglo pomanjkati, možete na košarice staviti kremu, jagode pa gore vrhnje za šlag (ili već koji koristite)!
Uglavnom htjedoh reći- trud će vam se stostruko isplatiti. Malo sam si ispekla prste s košaricama, ostalo je pjesma! Doslovce su se topile u ustima, a i s tanjura! Probajte, nemojte mi samo vjerovati na riječ :)
Umalo zaboravih fotkice:
Post je objavljen 28.05.2012. u 01:05 sati.