Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/brigita3

Marketing

Salo i rebra

"Kad ja postanem vitak ", reče debeli mršavom, "ti ćeš već duže vrijeme biti mrtav". Poslijeratna generacija, kojoj je pripadao i moj nastavnik geografije, imala je ovaj moto. (Uzgred, a što je pomalo čudno, to je nešto čega se sjećam iz dvije godine nastave iz geografije... njegovih dosjetki i njegovih osobina sjećam se puno bolje od gradiva koje je predavao).

Sophia Loren je nekada pokazivala sa ponosom svoje obline - i svi su joj bili zavidni na njenom izgledu. Da su u srednjem vijeku davali prednost širokim kukovima poznato je iz povjesti, ali da se to cijenilo još uvijek i početkom šezdesetih godina potpuno sam smetnula s uma, obzirom na današnju ludost da je idealna žena ona koja ima liniju oklagije.

Ali s druge strane, moram dodati da mi je ponekad smiješno kako oni koji imaju višak kila opravdavaju tu svoju debljinu. Najpopularniji adut ove sezone je da onaj koji ne jede sa užitkom, ne pruža ni užitak u krevetu. Baš kao što viljuškom prebire po polupraznom tanjiru, bez apetita na ono što je u njemu, tako ne pokazuje ni poseban užitak u krevetu. Dokaz je Madona. Kako njen bivši muž sada priča okolo, ona se radije umotava preko noći u tanku foliju da bi se potpuno razvio efekat 1000 eura skupe kreme koju je prethodno nanijela na cijelo tijelo. Sve je jasno cure, navalite, naročito kod prvog dejta. Ne uzimajte salatu nego pokažite se i naručite veliki odrezak i pomes.


Meni je zapravo svejedno da li imam koju kilu više ili manje. Bilo bi mi nezamislivo da se moj život svede na svakodnevno brojanje kalorija i razmišljanje šta danas pojesti a ne dobiti ni jednog grama...stravična predstava. Međutim u ovom vremenu kad je najatraktivnija žena - daska, pitam se kako da se odnosim prema ovih mojih desetak kila sala, koliko mislim da imam viška a koje baš i ne trebam. To bi mogao da bude spas u ovoj današnjoj privrednoj krizi u svijetu, koja uzima maha bez obzira na financijske injekcije koje privreda dobiva povremeno. Super! To je dobar razlog da i dalje ne razmišljam o trčanju, pilatesu ili zumbi. Udobnost je ipak najjači argument kako god okreneš. Sve ostalo je samo, citiram mog nastavnika geografije "lizanje šlaga" Doduše šlag je dio torte ali se ipak ne broji u njene sastojke.






Post je objavljen 08.01.2012. u 07:52 sati.