Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/igniss

Marketing

Ne treba ti operacija grudi

U doba razmaženosti, kada bi prilično muškaraca radije racionaliziralo svoju tužnu, a/hiposeksualnu egzistenciju nego uložilo napor u promjenu i naučilo igru. Druga strana novčića su svakako one otužne žene koju racionaliziraju da zaslužuju krasnog pametnog, ljubaznog, bogatog i atletskog muškarca iako su pretile, toksičnog karaktera i opterećene vanbračnim djetetom ili dvoje iz svojih kasnih teen godina.

Korak manje od takvih, nešto manje iritantne ali dovoljno brojne da opet budu bizarne, su one žene koje smatraju da će se njihovi problemi riješiti ili kvaliteta života mjerljivo poboljšati ako odu na operaciju povećanja grudi.

Oh, draga moja Deluzijo. Tvoj slatki, utješni zov je uistinu nenadmašan u našoj vrsti. Tako na isti način kao što se muškarci pretjerano brinu o duljini penisa, žene se muče brigama o veličini grudi.

Podsjetimo se legendarnog "Jesi li Alfa? (Test za ŽENE)" posta:

4. Tvoje grudi su...

a) Nepostojeće ili vrlo male: -1
b) Male: 0
c) Srednje: +1
d) Srednje i prirodno čvrste: +2
e) Velike: +1
f) Vrlo velike: 0

Vidi vraga, grudi su važne! Nitko ne poriče da muškarci vole lijepe, čvrste i/ili velike grudi i stalno pričaju o njima. Mnogo je razloga za to, od evolucijskih (signalizacija jedne od glavnih spolnih razlika?) pa do kulturnih (ego, mediji i portali - gledam u vas, dnevnik.hr). Čak i u slučaju velike debljine, povećanje grudi koje ide u paketu s tim je jedina utješna stvar za ženu. Taj "važni" status prsa dolazi čisto iz njihove vidljivosti, ali i iz kulture - mogao bi se postaviti argument da, budući postoje i neke kulture gdje su žene otkrivenih grudi nešto sasvim normalno i lokalni muškarci se nimalo ne pale na to, to implicira da je dio privlačnosti grudiju u našoj kulturi rezultat njihovog tabua (tj. stalnog pokrivanja). Naravno, nemojmo pretjerati s ovim argumentom i širiti ga na spolne organe.

Ali stavimo ovo u perspektivu s drugim pitanjima:

13. Koliki je tvoj BMI (Body Mass Index)?
Formula za BMI: Težina (kg) / (visina (m) * visina (m)). Npr. osoba visoka 160 cm i teška 50 kg ima BMI = 50 / (1.6*1.6) = 50 / 2.56 = 19.53.

a) 14.5 i manje: -10
b) 14.6 do 15.3: -5
c) 15.4 do 16.7: 0
d) 16.8 do 17.7: +3
e) 17.8 do 21.3: +10
f) 21.4 do 23.4: +3
g) 23.5 do 24.9: 0
h) 25.0 do 29.0: -5
i) 29.1 do 34.0: -10
j) 34.1 i više: nemoj se truditi završiti ovaj test

Grudi su, kako vidimo, prilično nebitne u usporedbi s općom figurom. Zapravo, kada uzmemo u obzir da se bodovi na tom testu kreću negdje od -70 do +60, veličina grudi čini zaprepaštujućih... *uzdah zaprepaštenja* ... 3% ukupnog rezultata. To je negdje u rangu bonusa koji možeš dobiti jednostavno tako da manje psuješ, ili da budeš trunku ljubaznija, stvari koje te ništa ne koštaju.
Osim toga, veličina grudi nije sve. Osobno, više mi znači da joj grudi stoje uspravno i da su čvrste. Nisam nikada čuo da je ijedan muškarac htio prići nekoj ženi ali je pomislio "je*eš ti to, nema dovoljno velike grudi" i odustao. Stoga nije ni čudo da se nakesim kad god sretnem neku kako prigovara da bi htjela imati veće grudi i kako je "onoj tamo bimbo život toliko lakši". Osim ako tvoje grudi uistinu nisu tolike da u bikiniju ne bi bilo jasno da si žena, pretjerana je reakcija brinuti se oko njihove veličine.


Da imam ovdje dvije lopte, moj život bi bio puno sretniji!
- Jenna Haze, popularna porno-zvijezda


No ono što je još važnije je činjenica da grudi, plus-minus varijacija zbog tjelesne težine ili trudnoće, nisu pod tvojom kontrolom. Imaš takve s kakvima si rođena i to je to (dobro, opasna prisutnost ksenoestrogena u našoj hrani i plastici utječe na raniju menstruaciju, pa tako i malo veće grudi, ali svejedno). Iako implantati, istraživanja potvrđuju, vjerojatno ne izazivaju rak ni druge poremećaje, svejedno je to jedna bolna, neugodna i vrlo skupa stvar... a za što? Da bi bila 3% privlačnija. U znanosti, razlika od 3% nije statistički značajna. A u muškoj seksualnosti, razlika između malih i velikih grudi je samo kap u moru.

Ne troši svoje dragocjeno zdravlje i novac na nešto što je važnije razmaženim ženama nego muškarcima.

Post je objavljen 22.05.2012. u 23:56 sati.