Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crostojkovic1958

Marketing

SKANDAL U ŽUPI I CRKVENIM REDOVIMA



Crkva je svećenika koji je ubio mještanina razriješila službe

Policija je u hodniku župne kuće našla tijelo Marka Kraljevića (49), predsjednika Mjesnog odbora. Sumnja se da ga je ubio svećenik Ivan Sinanović kojeg su priveli.

Svećenik Ivan Sinanović (43) je uhićen zbog ubojstva u utorak oko 2 sata u mjestu Banići u Dubrovačkom primorju. Ubio je Marka Kraljevića (49) iz Banića, predsjednika Mjesnog odbora Banići.

Kraljević je iz zasad nepoznatog razloga došao do kuće u kojoj je stanovao Sinanović. Dozivao ga je i lupao mu na vrata. Nakon što je uspio ući u kuću fizički se sukobio sa svećenikom. Kraljević je od zadobivenih ozljeda umro. Očevid je u tijeku, na mjestu događaja je izašla i državna odvjetnica Katja Kristović.

Nakon zločina u Banićima oglasio se dubrovački biskup mons. Mate Uzinić.

- U ime Dubrovačke biskupije izražavam svoje duboko žaljenje zbog tragičnog događaja koji se tijekom protekle noći dogodio u Župi Banići. Obitelji pokojnika, kao i cijeloj župnoj zajednici župe Banići, izražavam svoju sućut i blizinu.

- Bogu upućujem svoje molitve za pokojnika, ali i za osumnjičenog župnika don Ivicu Sinanovića kojega sam trajno razriješio službe župnog upravitelja župa Banići i Lisac te mu do daljnjega, u skladu s kanonskim propisima, zabranio vršiti sve čine svećeničkog reda - stoji u priopćenju mons. Uzinića.

Vođa pokreta ŠTIT
BRANKO STOJKOVIĆ
http://crostojkovic1958.blog.hr
00 385 (0) 95 814 82 90
CROATIA / BJELOVAR
brankostojkovic152@yahoo.com
------------------------------------------



Post je objavljen 22.05.2012. u 14:59 sati.