Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sasapetkovic

Marketing

Koncert grupe Yellowjackets u Rovinju

Prošloga petka (18.05.) američka jazz/fusion supergrupa Yellowjackets održala je koncert za pamćenje u rovinjskom hotelu Lone. Ovaj je koncert bio dio ovogodišnjeg Avantgarde Jazz Festivala.

Najprije zamjerka: i prošle godine, i ove, mi se desila ista stvar po pitanju posjećenosti koncerta na Avantgarde Jazz Festu: organizator izgleda da stavlja više karata u opticaj nego što prostor za koncert realno ima mjesta, a da svi posjetitelji prilikom koncerta uživaju. Okej, ja i moji frendovi smo možda prekasno ušli u dvoranu, no neovisno o tome, nakon što smo ušli, skužili smo da gdjegod da stanemo, nekome smetamo.

Eto, kad sam olakšao dušu po tom pitanju sretan, da napišem nešto i o koncertu.
Yellowjackets su sjajan bend. Osobno nisam neki zagriženi fan, ali svako malo si ih ju-tjubam i uživam u njihovoj mjuzi. Uživo, meni su oni bili jedan od najboljih bendova koje sam ikad vidio - cijeli bend svira fantastično, nepretenciozno, baš kako ja volim. Nije bilo nepotrebnog iz*rkavanja tipa "vidite kako mi znamo svirati", a koje se katkad zna vidjeti/čuti čak i kod velikih bendova. Bend je frazirao fantastično, odabir kompozicija i njihov slijed su odredili odličan tempo koncerta, i ni u jednom trenutku nisu dopuštali da pažnja auditorija opadne, čak ni na baladama.

Sad bih se osvrnuo na genijalnog bubnjara Yellowjacketsa, Willa Kennedyja, koji je jedan i jedini, neponovljivi. Kakva postura, kakva svirka, kakva DINAMIKA, kakva sigurnost i samouvjerenost. Kennedy je nespecifičan bubnjar i po tome što svira set bubnjeva koji je namješten za dešnjaka, a on "vodi" lijevom rukom. Evo jedan kratki video s YouTube-a (nije s prošlotjednog koncerta) na kojem se vidi kako Kennedy prati bend i koliko je zanimljiv bubnjar:



Nakon koncerta, imao sam tu sreću da sam kratko popričao s Kennedyjem, koji mi je dao autogram:






Post je objavljen 21.05.2012. u 10:13 sati.