Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/fit4life

Marketing

Trening za početnike

Uobičajeno je vidjeti slavnog bodybuildera koji koristi posebne tehnike i vježbe kako bi pokušao izolirati pojedine mišiće ili čak dijelove mišića. Ponekad čak tvrde da mogu promijeniti oblik ili dodati brazde ili konture mišićima koristeći određeni opseg ponavljanja, tempo ponavljanja i posebne kutove.

Ako pojednostavnimo stvari, u stvarnosti mišići mogu samo dvije stvari: postati veći ili smanjiti se.



Kada se povećaju, brazde postaju dublje, njihov prirodni predodređeni oblik postaje očitiji, nove vene iskaču da bi osigurale protok krvi i masne naslage koje ih pokrivaju rastežu se da bi pokazale veću definiciju. No sve što se zbilja događa je promjena u veličini.

Početnici bi trebali trenirati svoja tijela često jer nisu još sposobni napraviti veću štetu da bi trebali više oporavka. Njihova tijela također brže dobivaju na veličini i njihova tjelesna građa je spremna na povećavanje. Istraživanje je pokazalo da se mišić oporavlja i spreman je na vježbanje ponovno za 24-48 sati, da je početnicima potrebno jedan do dva seta da bi ostvarili maksimalan rast i da početnici još nemaju kapacitet da se stvarno stave u rupu oporavka.

Zato, ono što ima najviše smisla je podjela mišićnih skupina za početnike i trening tri puta tjedno.


Domagoj.

Post je objavljen 20.05.2012. u 13:36 sati.