Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/poslijepodne

Marketing

Jim Marshal čovjek kojemu zahvaljujemo mnogo načina buke koja se može proizvesti žicama gitare, ponajprije, a koji su bili soundtrack of our lives, pa otkad je čovjek napravio to pojačalo. Crko Marshall, da parafraziram legendarnu izjavu s koncerta Zabranjenog Pušenja, koja danas ima trojako značenje. Pa si ti misli koji je važniji. Zapravo, ne treba puno mislit.

Blagoje Adžić je bio, u najgorem smislu te riječi, vojnik. Čovjek koji je stvarao buku, jednu drugačiju vrstu buke, iz zraka pa o zemlju. Mnogo je mladih ljudi umrlo pod ili od njegove komande. Milan bi rekao, da zakucam..

Martin Stanković, farmaceut, izumitelj Cedevite. Jedno od obaveznih jugoslovenskih iskustava. Litre i litre, kile i kile praha. Kada ti počnu kopirati proizvod, znaš da si uspio. O samom proizvodu, ništa dobroga za reći. Trebalo je mnogo granulata boje i arome da se to učini pitkim. I nećeš vjerovat, surogat je pobijedio. A reklama i danas caruje. Some things just ain't no good..

Jack Tramiel osnivač tvrtke koja je proizvela Commodore 64, i electric dreams su mogli početi. Učitavanje preko kazeta, sporo kao gladna godina, a onda ... magija piksela. C<64. Jedan drugi čovjek, iste godine umro, stanoviti gospodin Jobs, popeo se na vrh svijeta. Ono što su svi znali, ali nitko nije ostvario, njemu je pošlo za rukom. Kažu da se touchova i ajova dosjetio kada se razljutio na Microsoft. Malo dijete ideju pokretanja prstom savlada za 3 sekunde. Najlakše stvari su najteže. Naravno, poslije te tri sekunde sve je hype, ali i život je takav. Are you getting it..

IPhone launch 2007.


Post je objavljen 19.05.2012. u 19:24 sati.