Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hello-frustrejsn

Marketing

"A slučajno je lajka"



Znači, ispred fakultetske ustanove koju pohađam me dočekala kolegica sa pitanjem zašto se kolega ne javlja njezinoj frendici s kojom je ručao jednom davno, te koja ga je nakon tog polusatnog obroka dodala kao prijatelja na jednoj društvenoj mreži. Žurio sam na predavanje, pa nisam imao priliku pitati o čemu se zapravo radi.
„Ma sigurno me zajebava, klasika“- pomislio sam.
Par dana kasnije me dočekala ista poruka u kutiji. Nisam imao ništa s time, i nastavio sam s daljnim životom. Prijateljica iz srednje me jednom očajno upitala:“Šta ne valja na men i?!“ Na što sam ju ja samo čudno pogledao, i nervozno odgovorio da je s njome sve u redu, mada joj ovaj ispad ne ide na ruku.
Tu su se ona i bestača kolumnistica raspričale o lajkovima.
A lajk'o mi je onaj link koji se zapravo odnosio na njega.“ –„Ma ne brini, vidiš da ti sve lajka, pozvat će te on van, aj.
Na početku nisam shvatio o čemu se točno radi. Tu malo zastanem i zamislim se:
Pa čekaj. Kad ja lajkam? Lajkam svima sve; forsericama 12038971982. sliku s kave, link u kojem se blati crnca koji navodno otima djecu, status nesretne susjede o tome da je vrijeme da ubere ruže(makar znam da time samo zove 3 kuće dalje udaljenog susjeda na jedan susjedski). Lajkam zgodnim tetama s faksa kojima se ne usudim ni prismrdit, lajkam gaborima koji su bili gabori još dok smo zajedno u osnovnu išli, kužiš, sve lajkam.“
„-Kužiš, ti moraš malo oladit s tim lajkovima.“
„Dobroooo“
- pomislio sam i nastavio jest najbolju pizzu u najboljoj pizzeriji na cijelom svijetu.
5 do 8 ujutro, evo je opet ispred faksa.
„Ee, stani! Šta je ono bilo neko jutro?! Daj mi objasni zašto onaj tvoj mangup od frenda mojoj priji sve lajka, a nikak da joj se u kutiju javi?“
Prvo sam blenuo, zatreptao, zagrizao komad peciva i već pomalo iziritirano meni glupim pitanjima samo rekao:
„Nemam blage. Pitat ću ga.“
-„Dobro, ali daj to malo brže. I prekini tako nepristojno žvakati ta kuruzna sranja i još pričat tokom toga.“
Šibnuo sam mu jednu u kutiju i ispričao cijelu priču.
Ma kome? Kužiš, jednom smo jeli zajedno, nije da sam ju riješio u WC-u u menzi. Slučajno sam lajka, šta ja znam?“.
Cijelu priču isponova sam naravno opet ispričao kolegici, koja je to prenijela svojoj priji. Navodno ga je blokala, tako se priča, ali šta ja znam.
Frend i dalje sve lajka.


Post je objavljen 18.05.2012. u 21:48 sati.