Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/papergirlzagreb

Marketing

Petra Puž-Novoselec













Slikanje je jedan od načina s kojim nam svijet postaje razumljiviji: slikanje predstavlja naše vlastito tijelo i svijet izvan njega. To je ključna metafora pomoću koje svijet činimo mjestom u koje pripadamo.
Kod stvaranja slike radi se o koordinaciji ruke, oka i mozga: ni jedan drugi oblik umjetnosti ne povezuje toliko potpuno tijelo i um. Slikanje je način razumijevanja svijeta.
Za mene slikanje znači izražavanje ljubavi prema životu i ljubavi prema kreaciji.
_____________________________________________________________________
"PORTRETI U VREMENU" 2011
Studije za diplomski rad (akvarel): Izložen na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu te na izložbi „Venientes” KD Vatroslav Lisinski.
Portreti izraženih emocija razlažu se u vertikalne i horizontalne linije. Kombinacijom realističkog (portret), koje predstavlja oku vidljivo, i apstraktnog (horizontalne i vertikalne linije), koje predstavljaju ono što je dostupno drugim osjetilima, želim prikazati sebe i svoje suvremenike u vremenu i prostoru.
Potezi označavaju prostor doživljen kroz određeno vrijeme: kretanje kista od točke A do točke B ostavlja trag - liniju i pokazuje vremensko trajanje poteza, karakter boje i podloge, trenutno raspoloženje slikara, te druge uvjete u kojima je nastao, čime se afirmira kretanje, postojanje i čvrsto smješta u materiju. Radi se o prikazu čovjeka koji se kreće, osjeća, misli, spava... postoji u određenom vremenu, a ne samo pukoj reprezentaciji ljudskog lika.
____________________________________________________________________
BIOGRAFIJA
Petra Puž-Novoselec završila je Školu primijenjene umjetnosti i dizajna (fotografski dizajn), te Akademiju likovnih umjetnosti (slikarstvo) u Zagrebu. Dosada je izlagala na desetak skupnih i dvije samostalne izložbe. Članica je Hrvatskog društva likovnih umjetnika. Osim slikarstva bavi se ilustracijom, fotografijom, izradom nakita, dizajnom i scenografijom. Živi i radi u Zagrebu.
______________________________________________________________________
KONTAKT
petrapuz.blogspot.com
091/906 1013 , 099/ 598 5533
petrapuz@gmail.com

Post je objavljen 18.05.2012. u 19:50 sati.