Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

Atari-go i go u Folki protekli utorak


Knjižnica 'Ivana Brlić Mažuranić' – Folnegovićevo naselje – Zagreb
15. 05. 2012
.


Raznolikost karakterizira našu aktivnost na igrama na go-pločama ovdje u Folki. Čime čemo se zanimati ovisi o djeci koja se igraju, a i o stričeku Mladenu, koji vodi ovo zanimanje.
Na početku, nešto prije 17 sati, bilo je tu društvo koje igra atari-go zarobljavajući kamenčiće na go-ploči 9x9.
Krećemo igrati turnir od četvero mladih zarobljivača kamenčića na pločama.
Damian je bio često nezadovoljan zbog gubitaka partija. Nije to očekivao i nije bio spreman prihvatiti da rezultat najviše ovisi o njemu i krivio je sve dtugo.
Pridružila mu se Lara u nezadovoljstvu, ali ona je u tome imala bitno drugačiji pristup. Stalno je izražavala osjećaj da će izgubiti, te da nezna dobro igrati, sve do toga da je ovo dosadna igra. Nije se trudila i vidjelo se da bi rado nešto drugo. Konačno je sa drugog turnira otišla, ali je povela sa sobom i Valeriu. Time je nastavak turnira postao besmislen.
Iz ova dva primjera vidljivo je kako nesklad, u odnosu prema onome što se radi, stvara nezadovoljstvo. Treba raditi sa voljom, jer tada se nalazi ljepota u stvaranju. Danas mnogi, i mladi i stariji, rade što ne vole. Sputani su željama i potrebama nečega drugoga, a to što rade im je posredna potrebna, po njima, aktivnost. Tako se stvara nezadovoljstvo i osjećaj gubljenja vremena. Damian je htio pobjede na brzinu i lako, a Lara da joj prijateljica krene s njom igrati nešto drugo. Oboje su se tako mučili i gubili vrijeme.
Ljepotu često nije lako vidjeti. Najčešće je to zato, što je predodređujemo. Ona je ustvari često ovdje u stvaranju i učenju vrijednostima života. Naravno, to nije zato što tako kažem, već je ono što se u svakome od nas zbiva. Ako ste nezadovoljni pogledajte prave uzroke, a pri tome ne zaboravite vidjeti i sebe, ali istim očima kojima okrivljujete druge, kao i okolnosti.
Ustvari igramo se, ali zar to nije divna prigoda da se učimo životu.
Pogledajmo prvi i nedovršeni drugi turnir u tabelarnom prikazu.

       1. današnji turnirčić atari-goa

Mj. Natjecatelj Kam Gra 1 2 3 Pt SDS
1. Radoš Valeria 1k Zag 4+ 3+ 2= 5 5,5
2. Brajko Marina 2k Zag 3= 4= 1= 3 4,5
3. Huzjan Lara 1k Zag 2= 1- 4= 2 2,5
. Virkes Damian 4k Zag 1- 2= 3= 2 2,5

2. današnji turnirčić atari-goa

Mj.Natjecatelj Kam Gra 1 2 Pt SOS SSS SDS
1. Panić Eric 4k Zag 4+ 2+ 4 2 10 2
2. Brajko Marina 2k Zag 3= 1- 1 5 3 0,5
3. Radoš Valeria 1k Zag 2= -- 1 1 6 0,5
4. Huzjan Lara 1k Zag 1- -- 0 4 2 0
Nove kategorije:
5. interna kategorija: Eric Panić
3. interna kategorija: Marina Brajko
2. interna kategorija: Valiria Radoš
Eto, ima i novih kategorija.
Nakon turnira na malim pločama, krenuli smo Eric i ja igrati go na velikoj ploči. Igrali smo uz komentare. Eric me cijelo vrijeme pratio, mada je još u fazi učenja osnova igre. Nije se gubio i sa zanimanjem je pratio i igrao.
Kada sam igrao sa Ericom, tražeći neku knjigu, oko nas se kretao jedan dječak. Zastade, pa nas sluša i gleda. Potom sjedne i pozorno prati zbivanje. Eric je trebao doma, a spomenuti mladić kreće sa pitanjima. Bio je to jedanaest-godišnji Filip. Pitao je čak i tetu Gogu, do kada je otvorena knjižnica, kako bi upoznao ovu igru. I tako sam se upoznao sa Filipom, a on sa jednom zanimljivom igrom, o kojoj, do sada nije ništa čuo. Kazao je da ga zanima, a ja sam mu dao adresu bloga, da prati zbivanja i uključi se u igru.
Da Filipe, put i ljepota je u zanimljivim stvarima. Zanimljive su, jer to smo ustvari mi i naš odnos prema njima.
Ovdje je slično i slijedeći utorak od 17 sati. Dođite.
Definirani su termini subotnjih Folka go-turnira na velikoj ploči za rating. To su:
2. Folka go-turnir u subotu 26. 05.
3. Folka go-turnir u subotu 16. 06.

bl. Muradenu


Post je objavljen 16.05.2012. u 15:28 sati.