Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/folklorni

Marketing

POZNATI NAJBOLJI FOLKLORAŠI I PUHAČI KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE


MOLVE - Nakon programa koji je u školskoj sportskoj dvorani u Molvama potrajao više od četiri sata, Prosudbeni sud 14. smotre folklora Koprivničko-križevačke županije morao je odlučiti tko će naš kraj predstaviti na državnim smotrama. Izbor među devet izvornih i sedam koreografiranih folklornih grupa s ukupno 514 sudionika pripao je povjerenstvu kojeg su činili Stjepan Sremac u ime Hrvatskog sabora kulture, Irena Miholić i Vesna Peršić Kovač, a što su nakon podužeg vijećanja odlučili, doznali smo od predstavnice organizatora smotre, tajnice županijske Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Zrinke Roksandić.
- Nakon dugih konzultacija, Prosudbeni sud je odlučio su da su predstavnici naše županije na Vinkovačkim jesenima KUD Prugovac iz Prugovca kod izvornog folklora, zatim KUD Fran Galović iz Peteranca za Đakovačke vezove, a kod koreografiranog folklora predstavit će nas Petar Preradović iz Đurđevca.

Iako odluka nije bila lagana, ipak je uslijedila puno brže od izbora našeg predstavnika za državnu smotru najboljih puhačkih orkestara. Kako doznajemo, selektor Hrvatskog sabora kulture Šime Vulelija odlučio je da će na 26. susrete hrvatskih puhačkih orkestara idućeg mjeseca u Novom Vinodolskom ići Gradski puhački orkestar Križevci.

Radio Koprivnica

Post je objavljen 16.05.2012. u 06:43 sati.