Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/fit4life

Marketing

Zapostavljate li noge?!

Noge su dio tijela koji mnogi svojim neznanjem zapostavljaju. Želite li lijepo, proporcionalno i zdravo tijelo, noge ne smijete isključivati ! One su najvažnija mišićna skupina koju svakodnevno koristimo.
One su stup vašeg tijela, ne dopustite si da imate smiješne pileće noge zapostavljajući ih. Umjesto toga pretvorite ih u stupove snage koje će biti oslonac vašem tijelu! A ako ste žena, noge koje će izazivat pažnju gdje god prođete!



Kao što znamo, noge su najveća misićna skupina našeg tijela, trening nogu troši najviše energije. Dobar trening nogu luči najviše prirodnih anaboličkih hormona.
Sto potiče rast ne samo nogu, već i ostalih misićnih skupina!

ČUČANJ: vježba koja je najvažnija za vaše noge. Često se izbjegava jer nije lagana, ali kada se naviknete na nju postaje neizostavan dio treninga. Ova vježba je superiorna nad ostalim vježbama za noge, npr. leg press koji vam može zadati bolove u leđima. Ako pravilno izvodite čučanj neće doći do toga.
Dok radite čučanj, osim što radite noge on uključuje vaše stabilizatore u tijelu jer morate održavat ravnotežu što na spravama ne morate.
Time se aktivira i veći splet mišića. Nemojte se iznenadit ako nakon dobrog treninga čučnja osjetite trbušnjake ili leđnjake!

Pravilno izvođenje :

Kod izvođenja čučnja bitna je pravilna tehnika, pogotovo što se tiče donjeg dijela leđa koja moraju biti utegnuta. Prsa trebaju biti lagano izbočena prema naprijed i pogled usmjeren ravno, odnosno glava treba biti postavljena uspravno. Ruke možemo postaviti uže na šipku što će nas primorati da prsa više izbacimo prema naprijed i time automatski zatežemo leđa. Punim stopalom trebamo biti na podlozi. Jedna od najčešćih pogrešaka je prebacivanje težine na prednji dio stopala.
Na koljena treba također obratiti pažnju da ne prolaze projekciju vrhova nožnih prstiju. Neki vježbači rade i grešku tako da im koljena bježe prema unutra što također nakon nekog vremena može uzrokovati povredu.
Zrak hvatamo u gornjoj točki, a povratkom u istu točku ga ispuštamo i opet hvatamo.
U čučanj idemo barem do 90 stupnjeva, nemojmo varat sami sebe i ne spustat se dovoljno duboko!
Čučanj je također odlična vjezba za žene ako žele dobro oblikovane noge i stražnjicu.

Moja preporuka je da se okanite raznih sprava i uhvatite čučnja! Dobar trening čučnja može zamijeniti hrpu sprava.
Odradite još zadnju ložu, listove i odite jesti da se vaše tijelo odmori, te da vaši mišići kapitaliziraju trening!
Za dobar trening ne treba puno sprava i bezbroj vježbi, već osnovne vježbe sa balansiranim brojem ponavljanja i težinom.



Nikola.

Post je objavljen 14.05.2012. u 13:14 sati.