Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/fit4life

Marketing

Djevojke učvrstite svoje tijelo i riješite se suvišnih kilograma!
Gdje se najviše debljate?

Puna stražnjica – istraživanje provedeno na Oxford sveučilištu je ustanovilo da puna stražnjica pomaže zaštititi vas od dijabetesa i srčanih bolesti. Kako? S obzirom da se masne naslage nakupljaju upravno na stražnjici, onda se ne nakupljaju oko organa gdje je to štetno.

Lelujav trbušćić – Istraživači s Harvarda pak su ustanovili da ljudi koji masne naslage nakupljaju najviše oko struka imaju puno veću šansu da dožive sindrom nemirnih nogu, neugodan osjećaj u nogama i potrebu za stalnim pomicanjem nogu. Ako se ne liječi, bolest može značajno poremetiti spavanje, izazivajući veliki umor, dnevnu pospanost i iscrpljenost bolesnika što narušava kvalitetu života i njegovo cjelokupno zdravlje. Masne naslage na trbuhu štete i zbog pritiska sala na unutarnje organe te zbog većeg rizika od cirkulatornih bolesti.

Naslage na bokovima – istraživači s prestižnog Northwestern sveučilišta su pronašli poveznicu između pojave mentalne "magle" (rastresenosti i zaboravljivosti) u vrijeme menopauze i žena koje imaju više naslaga na bokovima.

Jaka bedra – vjerovali ili ne, jedno istraživanje iz Danske je ustanovilo da osoba s tanjim bedrima ima veći rizik od srčanih bolesti i ranije smrti. Druga studija provedena na Sveučilištu u Adelaideu je otkrilo da jače noge (u odnosu na ostatak tijela) znače bolji metabolizam i manji rizik od dijabetesa.

Velike grudi – Istraživači s Harvarda i Sveučilišta Toronto pronašli su poveznicu između veličine ženskih grudi i rizika za dijabetesa tipa 2 (što veće grudi, to veća šansa za dijabetes).

Saveznici mršavljenja: voće i povrće!

Osobe koje muku muče s viškom kilograma ne konzumiraju dovoljno voća i povrća, što znači da jedu nedovoljne količine vlakana koja olakšavaju probavu i produljuju osjećaj sitosti.
Analizirajte svoje korake i razmislite: jedete li pet porcija voća i povrća svaki dan? U jogurt ubacite šaku bobičastog voća, bananama započnite dan, a za pauzu na poslu pojedite jabuku. Jednako tako kada ste gladni grickajte mrkvu, kojom ćete ujedno i dobro očistiti zube i spriječiti zadah iz ustiju.
Umjesto čipsa i čokolade, na stoliću u dnevnom boravku i kuhinjskom stolu držite zdjelu s voćem.

10 zlatnih pravila!

1. Postupno mijenjajte svoje prehrambene navike.
2. Klonite se napasti.
3. Budite realistični.
4. Vježbanje uvrstite u redovni tjedni raspored.
5. Uživajte u malim uspjesima.
6. Začinite vježbanje.
7. Čuvajte se besmislenog grickanja.
8.Jedite svaka četiri sata.
9.Pijte puno vode
10.Nagradite se povremenoDomagoj.

Post je objavljen 14.05.2012. u 11:11 sati.