Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nepoznatizagreb

Marketing

A sada - sport i glazba!

Ako niste znali, prvi radijski prijenos utakmice dogodio se 17. srpnja 1927. Igrali su nogometaši Građanskog i HAŠK-a za pokal Zlatka Balokovića, a sa stadiona uz Koturašku cestu utakmicu je prenosio Marijan Polić.

Iako još nije srpanj, 85-godišnjica tog događaja je proslavljena ovu subotu, 12.05.2012., prigodnim programom na Jelačić placu - među ostalima, najavljene su bile i neke od legendi radijskih sportskih prijenosa kao što su Fredi Kramer, Edo Pezzi i Božo Sušec (dok neki drugi, Mladen Delić, Ivo Tomić, Jura Dodig i Boris Mutić, više, na žalost, nisu među nama).

(pretpostavljam da je 12.05. odabran zato što je na taj dan 1957. godine napravljen prvi televizijski sportski prijenos na tada tek godinu dana staroj TV Zagreb!)

Ne znam kako je bilo na proslavi (pročitajte najave OVDJE i OVDJE!), no kao nadomjestak mogu sa vama podijeliti čuvenu glazbenu špicu emisije "A sada - sport i glazba" koje je sama po sebi dovoljna da čovjeka prenese u doba kada se sport pratio ili uživo na utakmici ili pak na radiju radeći u vrtu ili sjedeći negdje u hladovini stana ili dvorišta."Happy music" u izvedbi James Last orchestra.


Kad smo već kod radijskih najavnih špica, evo i još jedne koja je meni (a nadam se i većini vas) srcu vrlo prirasla, ovdje još samo nedostaje glas Silvestera Silvija Vrbanca!"Garden party" u izvedbi islandskog (!) benda Mezzoforte.


Post je objavljen 14.05.2012. u 11:05 sati.