Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/izvori

Marketing

BOŽIĆNO IZNENAĐENJE




U mnogim župama pred božićnu ponoćku igra se kratki igrokaz s božićnom tematikom. Kako se, u zadnji tren, odustalo od prikazivanja, javila se gospođa Mirjana Čović da će ona osmisliti božićnu predstavu i sama naći glumce. Pristao sam na to i obećao podršku. Evo što ona piše:
Prilikom proslave Badnje večeri izveli smo igrokaz „Božićno iznenađenje“ i uz to prigodne recitacije pod naslovom „Zahvala malih srcâ tek rođenom Isusu“.Namjera nam je bila prikazati dvije obitelji koje ni po čemu ne žive identično. To pokazuju i prema ljudima, ali i prema Bogu. Kako smo imali malo vremena na raspolaganju, igrokaz nije dugo trajao. Ali je bio učinkovit. Pokazali smo da je i nemoguće moguće kad se ima dobre volje, da se uz Božju pomoć sve može. Sve mlade osobe koje sam pozvala odmah su se odazvale. A samo 12 dana prije Božića.
Glumci su bili sjajni, kako u učenju tekstova ,tako i na probama, posebno u samoj izvedbi na Badnju večer. Bližio se kraj prvog polugodišta kad su mnogi željeli dobiti veće ocjene u školi, ali ni to đacima nije smetalo. Dolazili su redovito, i strpljivo pratili i vježbali.
Za nadati se da ćemo uz ovako marljivu djecu i ubuduće moći na njih računati.
Ovo ne bih uspjela napraviti da nisam imala župnikovu podršku. Njemu sam se mogla u bilo koje vrijeme obratiti za pomoć.
Dužna sam se zahvaliti i svima onima koji su na bilo koji način pomogli da se predstava izvede. Neki su roditelji morali voziti djecu jer su probe bile i uvečer, a oni nisu stanovali blizu crkve. Hvala im!
E evo i imena glumaca poredanih abecednim redom: Ivan Bravić, Mihaela Bravić, Miško Bravić, Paula Bravić, Tina Bravić, Antonio Čović, Ines Čović, Ivana Čović, Josip Čović, Ljuba Čović, Marija Čović, Marijana Čović, Martina Čović, Mario Klarić, Marko Klarić, Martina Klarić, Ines Nevoljić, Mirko Odrljin, Toni Odrljin, Anđela Roguljić, Mia Sarač, Ante Svalina i Max Svalina.
Mirjana Čović


Post je objavljen 13.05.2012. u 13:27 sati.