Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/izvori

Marketing

CONEX TRADE


Gospodarska zona Čaporice prostire se na površini od 28 hektara, smještena je uz državnu cestu D 60, te je udaljena 4.5 kilometra od autoceste A1 (čvor Bisko). Podijeljena je na 20 gospodarskih parcela. Nažalost, od svečanog otvaranja zone 28. svibnja 2010. samo su tri tvrtke započele s radom. To su: Conex trade, Klesarstvo Marić, koje se bavi obradom kamena, te tvrtka ABT SOL, za distribuciju industrijske soli.
Tvrtka Conex trade, u vlasništvu Mladena Milakovića, bavi se ulovom i preradom sitne plave ribe. Upravo Conex trade zapošljava najviše radnika u zoni Čaporice. Sa tvrtkom nas je upoznala njena potpredsjednica, gospođa Sandra Dadić.

Predstavite nam ukratko tvrtku.

Tvrtka Conex trade osnovana je prije dvadesetak godina, sjedište se nalazi u Solinu. Najprije smo se bavili ulovom i preradom tune, no nakon otvaranja ovog pogona u Čaporicama bavimo se preradom sitne plave ribe.

Posjedujete i vlastitu ribarsku flotu.

Imamo i flotu od pet ribarskih brodova, a posebno smo ponosni na naša dva brod a Neptun I i Neptun II, koji su izgrađeni u pulskom brodogradilištu Tehnomont. U ove brodove ugrađena je najmodernija tehnologija.

Koliko zaposlenih ima tvrtka?

Zaposleno je oko 130 radnika. U ovaj broj nisu uključeni sezonski radnici koje zapošljavamo kad se poveća obim posla pa nam je potrebna dodatna radna snaga.

Jeste li zadovoljni radnicima?

Ovdje je izuzetno kvalitetna radna snaga, a posebno nas veseli što među zaposlenicima imamo i 20-ak bivših radnica Cetinke i Dalmatinke.

Što nam možete reći o ovom pogonu u Čaporicama?

Vrijednost ovog pogona iznosi oko 30 milijuna kuna. Izgradnja je jednim dijelom financirana i sredstvima iz predpristupnih fondova EU, točnije iz programa SAPARD odobreno nam je oko 10 milijuna kuna bespovratnih sredstava. Od velike pomoći nam je bilo i Ministarstvo poljoprivrede.

Kakav je proces prerade ribe?

Riba se prerađuje najsuvremenijim tehnološkim metodama. Posebnost ovog pogona je i u tome što je ovdje smješten prvi tank za salamuru u kojem se riba zamrzava direktno u slanoj vodi. Ovo je jedini pogon na ovom dijelu Mediterana s ovakvom tehnologijom.

Koji su vaši proizvodi?

Naši su proizvodi: slani jadranski inćun, slani jadranski inćun fileti, slana jadranska srdela, slana jadranska srdela fileti, smrznuta jadranska srdela, smrznuta očišćena jadranska srdela, smrznuti jadranski inćun, smrznuti očišćeni jadranski inćun, smrznuti fileti jadranskog inćuna, marinirani inćun.

Gdje plasirate vaše proizvode?

Svi naši proizvodi se izvoze na strano tržište, točnije u Španjolsku i Italiju.

Kakvi su vam planovi za budućnost?

U tijeku je proces dobivanja građevinske dozvole i ostale potrebne dokumentacije za izgradnju novog pogona, koji bi gradili uz ovaj postojeći objekt. Kada se izgradi novi pogon, proces prerade bi organizirali tako da posla bude tijekom čitave godine, neovisno o lovostaju i vremenskim prilikama. Isto tako bi se uvelo i fiksno radno vrijeme.

Tvrtki Conex trade možemo samo poželjeti još puno uspjeha u daljnjim poslovnim nastojanjima, jer bi to koristilo i svima nama.

Kristina Pešo


Post je objavljen 13.05.2012. u 13:02 sati.