Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/shadowofsoul

Marketing

UZMI RIJEČI IZ OBLAKA



slika: digital art

Razdvoji oblake, uzmi iz njih pregršt riječi i prospi ih po ovom zlatnom jutru da dolete tamo gdje se duša probudila i tiho doplovila do očiju da i slijepom životu podari blaženstvo.

Nisam zaspala mirnim snom, nisam se doticala noćne tame koja me obavijala i sakrivala i od mene same.. nisam, samo sam osjetila tiho disanje i znala sam, da to diše ovo mlado proljeće toliko različito od dosadašnjih, a toliko milostivo.

Praznina se napunila pa se prelijeva iskrama ovog čudnog ništavila koje ispunjava svaku sekundu proteklih i dolazećih dana, a ja ću ukrasti komad neba, zarotirati ga prema Suncu, da se zaledi na njegovoj ledenoj zraci i ispisat ću pod dušom tvoje ime.

Život se ocrtao u ovoj poluplavoj zori iskidanoj titrajima čudnih konsonanata koji su se poput ptica tamnih krila nadvili iznad temelja trošnih nadanja pa zauzeli svoje mjesto u zapisu koji čeka tren da me obuzme.

Završavam ovu čudnu pjesmu, da ostane urezana u misli i dok je zapisujem, polako i tiho nastavljam slijediti ovaj život čitajući zagonetne šifre iz genetskog kôda koji će mi donijeti poruku Neba sa pozitivnim predznakom.

Kao stranac, tiho zatvaram vrata ove duše i puštam je, da me vodi svojim tajanstvenim stazama prema onom mjestu gdje sam te oduvijek čekala.


napisano 11.5.2012. u 07.00h na portalu Magicus, a iz 2. zbirke "PREDVORJE BIJELE TIŠINE"
https://www.magicus.info/ostalo/poezija/uzmi-rijeci-iz-oblaka


http://www.digitalne-knjige.com/varga2.php

ISBN zapis dostupan u računalnom katalogu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu pod brojem ISBN broj: 978-953-7889-28-9 Sva autorska prava pridržana. Nijedan dio ove knjige ne smije se reproducirati ni prenositi ni u kakvom obliku niti ikakvim sredstvima elektroničkim ili mehaničkim, fotokopiranjem, snimanjem ili umnažanjem u bilo kojem informatičkom sustavu za pohranjivanje i korištenje bez prethodne suglasnosti vlasnika prava.


Post je objavljen 20.03.2021. u 10:26 sati.