Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/malibratkarlo

Marketing

KOLUMNA ka LIBRAR: TOSKANSKA ČAROLIJA S UMBRIJOM

Ovaj post posvecujem svim prijateljima i suputnicima s kojima sam putovao po svitu - ma gdje su.

Kada pišem postove s putovanja uvijek mi pada na pamet kako ne biti epski dug , ali ni haiku kratak. Pa ću pokušati izabrati sredinu. Pa pođimo na put. Ovaj post pišem pod utiskom slušanja pjesme(netko kaže himne 20. stoljeca) J.Lenona- Imagine, koju sam slušao netom prije pisanja ovog posta. Kada sam ušao u autobus radosno sam bio iznenađen, jer me je dočekala šarmatna vodička ida koja me vodila i na putovanje u listopadu 2009. kroz Toskansku čaroliju s Firencom i Rimom. Kao što sam prije putovao autostopom po Europi i sa ragbi reprezentacijom po svijetu, sada sam to zamijenio agencijskim putovanjima, koja su isto tako zanimljiva.Ali uvijek mi je padalo na pamet hocu li na putovanjim sresti ljude s kojima sam vec putovao. Evo ovi put sam ponovno sreo našu vodicku Idu. I kao što kaže ona - to nije slucajno.
Da ne duljim putovanje je bilo stvarno čarobno. "Sreo" sam Sv. Franju u Asisiju, fotografirao se u Ferari ispred Girolama Savanorole, kao što kažu neki, zagonetne licnosti koja očarava i uznemiruje.I na kraju mi je uspjelo da na Uskrs u hotelu Sole izađem na plesno sunce sa našom Idom i Kristinom. Znakovito! Upoznao sam i simpatican par moju Vrgorcanku Vesnu i njezina muža Nermina s kojima sam se fotografirao u San Gimignanu. Sve u svemu krasno putovanje. Pozdravljam sve drage suputnike od malog Jakova do gospođe Nade iz galerije do Zadrana, Zagrebcana i ostalih.
Ali moram istaknuti da mi se posebno SVIDIO SPONTANI SUSRET SA EKSKURZIJOM iz Belgije od koji su neki igrali ragbi, a neki košarku. A tim sportovima sam posvetio cijeli život.
I također mi je drago što sam iz svoje putnicke zobnice u Sieni na Piazza del Campo mogao kruhom pocastiti i družiti se sa malom bracom golubovima.
Kao što bi kazao japanski haiku pjesnik i slikar: Svaki dan je putovanje, a samo putovanje je dom. Ili kao što bi "nadodao" njemacki pisac Jean Paul: Putovanje je život, kao što je obratno život putovanje.
Neka i fotografije govore.

DO VIĐENJA I DO PUTOVANJA!

DOPUNA POSTU

Zaboravio sam napisti da u Pienzi "ideala renesansnog grada" pape Pija II postoje i ulice koje se zovu: ulica ljubavi, ulica srece, ulica poljubca. Na taj primjer bi se trebale ugledati naše vlasti kod preimenovanja ulica.Snimio sam ulicu dela amore.
















































Post je objavljen 10.05.2012. u 09:16 sati.