Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nestosekuha

Marketing

Bubamara torta

Djevojčici mjesto igračke!
No, evo napokon kratke pričice o mom masterpiec-u
HK je bila moja želja za princezin rođendan, ali mama je znala da će nju ipak najviše od svega razveseliti bubamara! I bila sam u pravu! Da ste samo vidjeli tu sreću, veselje i skakutanje oko fržidera kad ju je ugledala...vrijedilo je svakog truda! Moja princeza je zagriženi bubamarofan!
Tortu sam pekla za službenu proslavu i nije me ni upola umorila kao HK, a rezultat je i više nego zadovoljavajući. Ispala je baš onako kako sam htjela! I nije komplicirana! Stoga, ako imate volju i želju napraviti svoju prvu fondant tortu slobodno probajte baš bubamaru.
A bubamara vam je zapravo najobičnija jogurt torta izlivena u zdjelu obloženu rolatom s marelicama. Ziheraški, znam, ali me je HK toliko umorila da sam odustala od nekih drugih opcija. Samo je jogurtica dolazila u obzir.
Od Hello Kitty sam vas odgovarala, ali na ovu bih vas rado nagovorila jer nije komplicirana, čak i za fondant početnike, a izgleda stvarno efektno!
Za rolat će vam trebati:
8 jaja
8 žlica šećera
1 vanilin šećer
8 žlica brašna
2 žlice ulja
pekmez od marelica(ili bilo koji drugi, ili nutela) po potrebi.
Mikserom dobro izradite jaja, šećer i vanilin šećer. Nikad ne radim pozebno žumanjke, posebno bjelanjke. U dobro izrađenu smjesu dodajte jednu po jednu žlicu ulja. Na kraju, lagano kuhačom umiješajte brašno. Ne stavljam prašak za pecivo. Istresite u namašćen i brašnom posut pleh. Na dno pleha obavezno stavite papir za pečenje. Pecite cca 15 minuta na 180°C. Ako pečete duže presušit će vam se i mogao bi popucati, ali ne brinite, i ako popuca sve ćete srediti mameladom ;). Izvađenog i još vrućeg istresite na još jedan komad papira. Postojeći papir, onaj iz pleha, ogulite pa vratite na biskvit i zarolajte. Dakle, ako puca- ne proljevajte suze. Mlakog filujte odabranim filom i ako je pukao stisnite ga dobro, povezat će se.
Zdjelu najprije obložite proziornom folijom, režite 1cm debele kriške rolata i obložite posudu. Moja zdjela je promjera 22 cm, a duboka 11 cm, da se znate ravnati. Prije nego navalite na ostatak sjetite se da vam mora ostati dovoljno za prekriti vrh ;)
Napravite fil redosljedom kako piše:
1. Izraditi 1/2 litre vrhnja za šlag
2. Izraditi 4 dcl jogurta sa 20 dkg mljevenog šećera
3. 3 vrećice želatine namočiti u 150 ml hladne vode i ostaviti 5 minuta
4. Zagrijati 2 dcl jogurta, ali ne do vrenja.
U smjesu br. 3 dodati broju 4, sve dodati broju 2, na kraju sve dodati broju 1 i još sve skupa izmiksati. Na kraju umiješati voće po želji.
Ja sam dodala manju limenku ananasa i jednu šalicu mixa (višnje, kupine, crveni ribizl).
Sve istresite u zdjelu na rolate, na fil poslažite ostatke rolata.
Prvi put sam pravila rolat od svega 6 jaja pa mi je pofalilo. Zato sam u receptu povećala smjesu.
Doma sam se snašla Plasmon keksima ;)
Zdjelu strpajte u frižider na minimum 12 h. Dobro ohlađenu ju istresite iz zdjele i ukrasite po želji. Možete ju jednostavno premazati šlagom.
Ako koristite fondant najprije ju premažite butter cream-om pa obložite fondantom.
Mislila sam da će sve ići puno brže, ali i za ovu slatku bubicu mi je trebalo 4 sata. Za svaku mi treba toliko;(

Ali, kao što rekoh, isplatilo se.

Photobucket

I Vama će se isplatiti, probajte pa ćete vidjeti!
Evo presjeka:

Photobucket

Post je objavljen 11.06.2012. u 00:01 sati.