Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti911

Marketing

VATROGASCI SPASILI OZLJEĐENOG RADNIKA SA KROVA KATEDRALE

OSIJEK

Vatrogasnom vježbom te svečanom sjednicom Skupštine Hrvatske vatrogasne zajednice u Osijeku je jučer obilježen blagdan sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca. Službeni domaćin sjednice DVD-a Gornji grad Osijek tako je primio vatrogasne dužnosnike iz svih krajeva Hrvatske te predstavnike lokalne vlasti, Državne uprave za zaštitu i spašavanje i resornog ministarstva. Predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice Ante Sanader tom je prigodom istaknuo da za daljnji razvoj vatrogastva uvijek nedostaje novca.- Imamo dosta gradova i općina u teškim financijskim situacijama, zbog kojih se ni društva ne mogu kvalitetno financirati. Potrebna je decentralizacija sredstava kako bi se moglo bolje razvijati - rekao je Sanader.



Gradonačelnik Osijeka Krešimir Bubalo govorio je o važnosti vatrogasaca i vatrogastva, rekavši da se nikako ne smije zaboraviti doprinos profesionalaca i dobrovoljnih vatrogasaca za Domovinskog rata. Sama vježba privukla je pozornost prolaznika, koji su gledali kako vatrogasci u posebnoj košari niz uže spuštaju djelatnika kojemu je “pozlilo” dok je radio na skeli postavljenoj uz konkatedralu. “Jednu vježbu prikazali smo na Trgu Ante Starčevića, gdje je mladež od 12 do 16 godina DVD-a Gornji grad odradila vježbu sukladno pravilniku o natjecanjima. Drugu vježbu odradili su profesionalni vatrogasci te demonstrirali upotrebu sve penjačke opreme u specifičnoj intervenciji spašavanja s visine. U vježbi je sudjelovalo šest vatrogasaca, koji su 'ozlijeđenog' nakon spuštanja predali djelatnicima hitne pomoći”, rekao je vatrogasni zapovjednik Radoslav Grubišić.

Na okupljanju vatrogasaca u Osijeku uručene su i povelje i plakete zaslužnim vatrogasnim djelatnicima pa su tako povelje i plakete s likom Đure Deželića primili: Mato Bujak, Želimir Misir, Ivan Baleta i Ivan Banovac. Povelju i plaketu s likom Mirka Kolarića primili su Vladimir Bujan, Franjo Moguš, Mato Junek, Miroslav Jovanović, Đuro Ivanković i Zvonimir Kupina.…. glas slavonije

Post je objavljen 05.05.2012. u 16:59 sati.