Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gusarskabanda

Marketing

High End - München 2012


Kao što i svake godine neizostavno posjećujem ovaj praznik za uši, oči i ostala čula, tako sam to bez pogovora i jamranja obavila i ove godine (mužu za ljubav).

Tužna je istina da svake godine ima sve manje i manje kvalitetnih izlagača. Tako nas ni ove godine nije iznevjerila ta spoznaja. Od svega što se nudilo za poslušati, izdvojila bih tek 9 kvalitetnih. Ove sam se godine fokusirala samo na zvučnike, dok sam gramofone ovaj puta svijesno zanemarila. Zapravo s pravom, jer na ovakvoj manifestaciji nemoguće je dobiti jasnu zvučnu sliku o tome tko je glavni izvor dobrog zvuka ili tko ga kvari. Velika većina izlagača misli da će glasnoćom zamazati oči tj uši publici, no iskusnom uhu se naježe dlake na leđima od muke kad dječaci odfrlje do daske i deformiraju zvučnu sliku koja je do tog časa bila čisto slušljiva.
Da ovo ne bi postala tužaljka, jer zaista mi to nije namjera, krenimo redom...


Cabasse, klasično dobri. Mali, veliki, srednji, svi su im zaista sjajni.


Lanche Audio Zvuče više nego dobro, dapače, zvuče odlično za najobičnije kutije.Adam Audio Puno bolje zvuči nego što izgleda. Ma zvuče čak izvrsno...Kharma ima standardno kvalitetan i fin zvuk. Jadnako me oduševio prošle godine, a ove samo potvrdio svoju kvalitetu.Moram priznat da nemam pojma koji su ovo i čiji zvučnici (komada jedan na slici), Fono Acustica dela kablove i popratne utenzilije...daklem...hm...
Sve što znam o njima je da imaju plasma tweeter i da zato tako čarobno zvuče kao što zvuče...a i totalno su otkačenog dizajna, iako ne i nekog kog bi rado gledala doma...


Ali je zato ove prekrasne zvučnike koji isto tako čarobno zvuče, napravio jedan jako zgodan mladi čovjek. Uostalom, pogledajte sami :)
Sven Boenicke


Evo jedan krasan komplet skupa sa gramofonom, ovom nisam mogla odoljeti... Stein Music Ltd.


iako nisam bila tako mudra u datom času, pa nisam poslikala iz bliza, sad nikad nećemo saznati čiji je to gramofon ako se odlučimo za kupnju jer mi ime Ultima ne govori baš puno :(
Osim ako ne ponovim izlet još i u nedelju. Ionako imam ulaznicu za sve dane trajanja sajma. Mada dvojim da bi se samo zbog toga ponovo upuštala u klipsanje bespućima
minhenskih sajamskih hala...posebno jer nemam tih sićušnih pedesetak tisućica eura za pljunuti na ovakvu igračku...


Avantgarde Acoustic, zvuče čarobno. Obožavam njihov zvuk. Divni su, prekrasan ton i boju imaju, kupila bi ih sto komada kad bi ih imala kamo smjestiti :))


Ovi neobični zvučnici su zapravo kino zvučnici korišteni još početkom prošlog stoljeća. Ima u njima pun kufer godina, a sviraju tako čarbno i neprikosnoveno da smo se njihovom ”štandu” vraćali više puta po dozu ozbiljnog zvuka. ( a ne kao na neka druga mjesta gdje smo se vraćali samo zbog fine čokolade )


I to vam je bilo to. U tren oka dođe kraj. Šteta je naravno, što vam ne mogu reproducirati komadić tog sjanog zvuka, za to ćete se ipak morati sami snaći. Sad znate što trebate tražiti u dućanu kad kupujete zvučnike. Nedajte se zavarati preglasnim zvukom, objasnite odmah prodavaču da vi niste zadnja ofca i da vas ne vuće na tanak led, jer će mu kasnije biti žao. I uostalom ne kupujte ništa što niste čuli bar desetak puta u raznim kombinacijama i sa raznim komponentama, da sami možete ocijeniti koje vam kombinacije najbolje pašu. Tu mislim na pretpojačalo, pojačalo, zvučnik, CD player, gramofon, kompijuter ili neku petnaetu stvar... A ne da kupite mačka u vreći. Ili naprosto dođite slijedeće godine na sajam u Miken, možemo i kahficu popiti skupa :))

Do čitanja prvom prilikom...

Vaša Bugenvilija (više tamo nego tu)

Post je objavljen 05.05.2012. u 08:08 sati.