Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/endimion17

Marketing

Socially Awkward Penguin Toilet Paper

Nijedan internetski surfer koji drži do sebe ne može sebi priuštiti neznanje o najpoznatijim internetskim memima. Od lolcata do rage comic-a, nakotila ih se čitava plejada, i zaista su svugdje gdje ima inteligentnijih surfera (tupavi ljudi ionako ne razumiju sarkazam, kojim internetski memi obiluju).

Dodao bih tome da se u životu ponekad dogode male stvari koje nas barem nakratko nasmiju. Kraj većine takvih stvari prođemo bez da ih primijetimo, a neke su nam pred nosom jako dugo jer ih uzimamo zdravo za gotovo. Ponekad se stvori neki okidač koji dovede do aha!-efekta, pa ih uočimo. E pa meni se prije nekih sat vremena dogodilo upravo to.

"Socially Awkward Penguin" je jedan od najpopularnijih internetskih mema koji sadrži tzv. "advice animal", tj. jednu od životinja koje kroz šablonske grafike daju komentare ili savjete. Više o tom memu imate ovdje.

Ovaj pingvin daje trapave savjete i opisuje interovertiranijim osobama neugodne društvene situacije na poslu, u školi, na zabavama, itd.


Pingvin iskorišten za ovaj mem je dio fotografije fotografa Georgea Mobleya korištene na stranici o divljim životinjama National Geographica. Začetak ovog mema bio je, kao i mnogih ostalih, na 4chanu, i to sredinom 2009. godine.

I upravo sam shvatio da ga već dulje vrijeme gledam svaki dan. Gdje?
Na K Plus toaletnom papiru! Zimsko izdanje. sretan


Relevantni pingvin. smokin


U vreći je bilo još pingvina, ali drukčijih. 1, 2

Nažalost, potrošio sam skoro sve role, tako da ne znam je li ih bilo još, no ovu s najpoznatijim pingvinom ostavljam za uspomenu. Nju neću potrošiti. party


Post je objavljen 02.05.2012. u 19:56 sati.