Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/goto

Marketing

Reforma svih reformi (Kradeze XII)

Fakultetski školovana osoba plaćanjem i odricanjem prouzroči ukupan trošak svog školovanja. Po američkom izračunu je to red veličine 500 000 US$ (literatura navodi taj trošak iz doba jakog dolara). Prevedemo li to na domaće okolnosti taj red je oko pola milijuna €.
Ako za fakultetsko školovanje treba minimum 16 godina, zbrojeno s radnim vijekom pri kojem u Hrvatskoj fakultetski školovana osoba može očekivati red veličine 10 000 kn mjesečnih primanja, cio životni vijek ta osoba troši pa zarađuje jedne te iste novce. Nakon 50 ili 60 godina života knjigovodstveno je na nuli. Tek na kraju radnog vijeka vrati uloženo.
(Besplatno školovanje ne mijenja stvar, jer besplatno može biti samo po pitanju osobe koja se školuje, a ne besplatno u istinskom besplatnom smislu ... netko to školovanje mora platiti.)
Pitanje nižih školskih sprema je istovjetno. Trošak je toliki da cio radni vijek provedu vraćajući uloženo.

Zaključak: U Hrvatskoj je društveni sistem, hibrid robovlasništva i feudalizma. Neslobodni ljudi ne mogu ostvariti dobit, niti ikakav drugi utjecaj (na društvo).
Neofeudalizam.

Odvajanje Hrvatske iz SFRJ, u kojoj je prevladavala istočnjačka despocija (s Titom na čelu) obasuta jugoslavenstvom, socijalizmom, samoupravljanjem i nesvrstanima, imala je zadaću preobraziti Hrvatsku iz polufeudalne (okupirane i porobljene) zemlje u modernu, slobodnu Državu.
Reforma svih reformi.Ukidanje ikakvih feudalnih značajki, oslobađanje od okupacije i robovanja.

Okupator i despot, zabrinut za vlastiti položaj izložio je Hrvatsku brutalnoj agresiji ... i prekinuo naumljenu reformu.
Zašto? Zato jer po Ženevskoj konvenciji revolucija u ratu nije dozvoljena, jer se u ratu otpor pruža na najučinkovitiji način (pa nije bilo mjesta takvoj reformi).
HDZ je pokrenuo taj postupak, othrvao se brutalnom (agresiji) udaru na taj potez i provodio saniranje posljedica agresije ...
Vrijeme je za reformu svih reformi. Ukidanje neofeudalizma, despotizma i privođenje Hrvatske uljuđenim zapadnim državama visoke demokracije.
Odvajanje države od tržišta rada (koje je u socijalizmu u rukama države), odvajanje države od tržišta roba (jer kontrolom tržišta rada država teži i kontroli tržišta roba) i odvajanje od ekonomskog kontroliranja političkog opredjeljenja glasača.
Slobodan svijet.

Sintagma Kradeze nespretna je formulacija protivnika procesa koji su na taj način željeli zaustaviti transformaciju Hrvatske od okupirane, porobljene i zaostale zemlje u modernu nacionalnu državu s visokim stpunjem demokratičnosti i ljudskih sloboda. Čemu je i težila zamišljena reforma ...

Tko se nada da je Hrvatska odustala od vlastitog suvereniteta i sociološkog/ekonomskog promišljanja svoje slobode, vara se ...
Onaj tko je razočaran HDZ-om, morao je znati redoslijed pojava kojim je ovo društvo izloženo. Rat je bio zbog slobode i reforme koja Hrvatsku izdvaja iz istočnjačkih despocija i vodi dostojnijem životu.
HDZ je jedini programski najavio i ustrajavao na toj reformi. Svi koji se koriste krilaticom Kradeze na drugoj su strani. Strani koja je otpočetka bila protiv takvih reformi.

HDZ ima zadaću. Koju mora ostvariti.
Napomena: u ovom upisu su u grubim crtama predočeni osnovni elementi društvene zbilje i društvenih procesa koje treba provesti ...


Post je objavljen 02.05.2012. u 15:32 sati.