Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorovenovosti

Marketing

Devetnica i blagdan svetoga Dujma

Splitsko-makarska nadbiskupija, grad Split i župa Uznesenja BDM za proslavu sv. Dujma, zaštitnika grada Splita, pripremit će se devetnicom koja će se u splitskoj prvostolnici svečano slaviti bogatim sadržajem, pjevanom sv. misom i koncertima sakralne glazbe. U 19 sati svakoga dana od 28. travnja do 5. svibnja u katedrali sv. Dujma pjevano je misno slavlje. Pjevaju crkveni zborovi, a mise s prigodnom propovijedi predvode: don Jure Vrdoljak, dr. Juraj Batelja, mr. Boris Vidović, dr. Mario Volarević i dr. Edvard Punda. Nakon euharistijskoga slavlja svakoga dana devetnice u 20 sati bit će upriličeni prigodni koncerti i predavanja na temu vjere.

U nedjelju, 6. svibnja, u 18 sati u katedrali je otvaranje moćnika zaštitnika sv. Dujma (otvaraju: splitski gradonačelnik Željko Kerum i mons. Nediljko Ante Ančić, prepozit Metropolitanskog kaptola u Splitu); nakon otvaranja moćnika slijedi svečana Večernja s prigodnom meditacijom. Na svečanosti će uz splitsko-makarskog nadbiskupa Marina Barišića sudjelovati i biskupi Splitske metropolije.

U ponedjeljak, 7. svibnja na svetkovinu sv. Dujma u 10 sati tradicionalna je procesija od katedrale do prigodnog oltara na splitskoj Rivi. Svečano misno slavlje predvodi mons. Egidije Živković, biskup Željeznoga.

Post je objavljen 02.05.2012. u 12:32 sati.