Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bogatstvosreca-zdravlje

Marketing

ŠTA JE ZDRAVLJE, A ŠTA BOLEST?

Čovek se može posmatrati u različitim okolnostima i uslovima života. S tim u vezi i pojmovi zdravlje i bo­
lest mogu se na različite načine tumačiti i objašnjavati. Prednost dajem razmišljanju da se pod pojmom čovek podrazumeva harmonijski sistem, koji postoji na račun toga što kroz sebe stalno propušta bujice informacija, energije i materija. Zahvaljujući tome čovek može da se orjentiše u okolini (rad sa informacijskim tokovima), da radi (rad sa energijama), da se ispoljava u fizičkom obliku (rad sa materijama - ishrana). Kada u tokovima koji stru­ je našim organizmom nastan e neki poremećaj, to se ispo­ ljava bolešću. Medicina je zabeležila blizu dvadeset tri hi­ ljade bolesti!

Čovekovo zdravlje podrazumeva stanje u kome* se odvija normalna , harmonična , informaciona, energetska
i materijalna razmen a između čovečjeg organizma i okol­ ne sredine, između čoveka i društva, je r su rezervne spo­ sobnosti organizma dovoljno velike.

Bolesno stanje čoveka, podrazumeva stanje pri ko­ je m j e narušen a normalna , harmonična , informaciona, energetska i materijalna razmen a između čovekovog orga­ nizma i prirode, između čoveka i društva, jer su rezervne sposobnosti organizma smanjene ili nedovoljne.


Post je objavljen 30.04.2012. u 23:22 sati.