Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/matijevici

Marketing

DILJEM NERETVE KRIZME - U ŽUP BAGALOVIĆI 70 KRIZMANIKA

U nedjelju 29. travnja, Sakrament Svete potvrde u Neretvi su primili mnogobrojni krizmanici. Samo u župi Bagalovići čak 70 krizmanika primilo je sakrament Svete potvrde, dok je više desetaka krizmanika primilo sakrament i u Opuzenu i Pločama, a Metković je svoje krizmanike uveo u punopravni kršćanski život nešto ranije.

Svetu misu na otvorenom ispred crkve Gospe Karmelske na Bagalovićima predvodio je izaslanik nadbiskupa Splitsko-makarskog, don Marinko Vidović, inače naš Neretvanin koji je iznimno nadahnutim govorima i propovijedima krizmanicima, kumovima i svima nazočnima nastojao predočiti važnost sakramenta Potvrde.

Organizaciju za neuobičajen velik broj krizmanika, besprijekorno je odradio don Augustin Radović zajedno s ostatkom aktivne crtkvene zajednice u župi.

Zanimljivost u župi Bagalovići je da je ovogodišnja krizma uslijedila nakon što dvije godine uzastopce krizme nije bilo zbog toga što tadašnji župnik don Nikola Bodrožić nije prijavio na vrijeme krizmu u Splitsko-makarsku nadbiskupiju, pa je tek ove, treće godine za red sv. sakramenat primilo ukupno 70 krizmanika različitih generacija.

Nakon Sv. mise, i tradicionalnih proslava među najbližima, krizmanici su se imali priliku opustiti u Krvavcu gdje je organizirana zabava za krizmanike.


Image and video hosting by TinyPic
Foto: Vlado Jerković

Image and video hosting by TinyPic
Foto: Vlado Jerković

Post je objavljen 30.04.2012. u 18:35 sati.