Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorovenovosti

Marketing

Monografija o SHKM u Zadru

U nakladi Zadarske nadbiskupije objavljeno je posebno spomen izdanje „Susret hrvatske katoličke mladeži u Zadru, 2010." u kojoj su na 64 stranice, uz slike, kao i impresivne fotografije iz zraka Zvonka Kucelina, sabrani i glavni naglasci iz tekstova Ines Grbić, voditeljice Odbora za medije SHKM-a u Zadru, o tijeku pripreme i svih aspekata odvijanja tog šestog susreta mladih koji je okupio 30 000 sudionika, najviše dotad.

Kako prenosi Informativna katolička agencija, uz tekst i notni zapis himne susreta 'Da radost bude potpuna', donosi se tumačenje logotipa i gesla, podaci o katehetskom priručniku, Križu mladih, procesiji od središta grada do Višnjika, mjesta gdje su održani predprogram i misno slavlje. Objavljeno je i pismo pape Benedikta XVI. sudionicima susreta te brzojav kojeg su mladi hrvatski katolici poslali Papi.

U uvodu zadarski nadbiskup mons. Želimir Puljić, kojem je to bio prvi javni nastup u povjerenoj mu novoj nadbiskupiji na upravljanje, zapisao je da je to izdanje vizualna uspomena kršćanskog druženja i zajedništva mladih koji su u dva dana svog boravka u njemu Zadar pretvorili u grad mladosti: „Svojom pjesmom, radošću i molitvom pokazali su da je Krist njihov Put, Istina i Život. Mladenačkim oduševljenjem dali su do znanja i starijima da su povjerovali Isusu, pravom i iskrenom prijatelju mladih".

Nadbiskup podsjeća i na ljepotu gostoprimstva diljem nadbiskupije, doprinos Organizacijskog odbora, župnika, redovništva, volontera, vlasti, policije te brojnih drugih pojedinaca, obitelji, skupina i pokreta. Koncelebriralo je dvadeset biskupa i 350 svećenika. Mons. Puljić podsjeća na dirljivu sliku mladih koje ni prijepodnevna kiša nije omela u radosti: „Dok smo mi u Organizacijskom odboru proživljavali tjeskobu kako u kišnim uvjetima organizirati tako važan susret, ohrabrila nas je bezbrižna mladež koja je bez kišobrana i kabanice pronosila povjerenje i radost po kalelargi i rimskom forumu".

Autor: IKA

Post je objavljen 30.04.2012. u 17:30 sati.