Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorovenovosti

Marketing

Biskup Košić posjetio probu Zbora mladih Sisačke biskupije

Sisački biskup Vlado Košić posjetio je u subotu 28. travnja probu Zbora mladih Sisačke biskupije koji će pjevanjem animirati središnje misno slavlje Susreta hrvatske katoličke mladeži 5. svibnja.

Zbor sastavljen od osamdesetak članova iz većine župa Sisačke biskupije, predvođen prof. Jelenom Blaškovićem te koordinatorom liturgijskog pjevanja vlč. Mladenom Vukom već nekoliko mjeseci redovito se sastaje i radi na Vidakovićevoj misi. Za inače tradicionalnu pučku misu, potpuno novi i moderni aranžman s primjesama jazza i drugih vrsta moderne glazbe napravila je prof. Jana Valdevit, dok je „Slavu“ prof. Valdevit skladala samo za ovu prigodu. Želja je organizatora da na ovaj način mladima približi ponekad zanemarenu glazbenu tradiciju u izričaju bliskom njima.

Zbor mladih Sisačke biskupije, iako osnovan za ovu priliku, nastavit će svoje djelovanje te će već 04. lipnja na blagdan sv. Kvirina zaštitnika Biskupije animirati središnje misno slavlje u crkvi sv. Kvirina u Sisku.

Na kraju probe, biskup Košić podijelio je zborašima majice sa logom Susreta koje će oni nositi na središnjem misnom slavlju SHKM u Sisku.

Post je objavljen 30.04.2012. u 08:11 sati.