Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorovenovosti

Marketing

1500 volontera spremno za Susret mladih

Već nekoliko mjeseci okupljaju se volonteri, redari i zboraši u Sisačkoj biskupiji kako bi se što bolje pripremili za Susret hrvatske katoličke mladeži koji će se održati 5. i 6. svibnja u Sisku. Tako će na susretu sudjelovati 1500 mladih iz svih župa Sisačke biskupije koji su se u subotu, 28. travnja, okupili u katedrali Uzvišenja Svetog Križa u Sisku.

Naime, mlade goste koji dolaze u Sisak na ulazu u grad dočekat će domaćini voditelji autobusa koji će svoje goste upoznati sa gradom, kulturnom ponudom i na kraju misnog slavlja odvesti ih u župe gdje su smješteni na noćenje.

Također, za hodočasnike je pripremljen vodič koji će dobiti svaki sudionik Susreta, a koji sadrži kartu grada, popis događanja, izložbi i kulturnih znamenitosti koje se mogu posjetiti na području grada Siska i Sisačke biskupije u oba dana Susreta.

Vodič u pdf formatu može se skinuti i sa mrežnih stranica Ureda za pastoral mladih Sisačke biskupije www.mladisb.hr.

Zbor mladih Sisačke biskupije koji će predvoditi pjevanje na misnom slavlju u subotu, 5. svibnja, susreo se sa sisačkim biskupom Vladom Košićem u subotu, 28. travnja.

Zbor sastavljen od osamdesetak članova iz većine župa Sisačke biskupije, predvođen prof. Jelenom Blaškovićem te koordinatorom liturgijskog pjevanja vlč. Mladenom Vukom već nekoliko mjeseci redovito se sastaje i radi na Vidakovićevoj misi.

Za inače tradicionalnu pučku misu, potpuno novi i moderni aranžman s primjesama jazza i drugih vrsta moderne glazbe napravila je prof. Jana Valdevit, dok je „Slavu" prof. Valdevit skladala samo za ovu prigodu. Želja je organizatora da na taj način mladima približi ponekad zanemarenu glazbenu tradiciju u izričaju bliskom njima.

Notni zapis pjesama za slavlje možete preuzeti na stranici Ureda za pastoral mladih Sisačke biskupije www.mladisb.hr.

Izvor: Laudato/IKA

Post je objavljen 30.04.2012. u 08:08 sati.