Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/severinomajkus

Marketing

Prvomajski poklon lijevi-caranskih vladara hrvatskoj Raji
Jos od vremana kad se europski burzuj poceo zaticati na sve stjesnjenim prostorima svojih krimena,sve je vise usmjeravao svoju spekulativnu narav novim lisicjim stazama : kako obezbijediti daljni i lagodniji opstanak u sve riskantnijim mu drumskim razbojstvima. Suocen jednom takvom pogubnom akcijom u bezglavom pokretanju Prvo Svjetskog pohoda, ubrzo je zapazio Lenjina, kao novog Davida, koji ga u zasjedi docekuje svojom prackom, ali ubrzo i vidi da je ta pracka zategnuta, ne u njegovom pravcu, vec prema novoj Jean Orlenskoj ,Rozi Luksemburg, koja mu se priblizavala sve snaznijim konjanickim topotom na samom celu Njemacke socijalisticke revolucije.
“Haj Lenjine!“, uzvikne burzuj , oponasajuci lisicij lavez.
„Pridruzi mi se, bit cemo jaci. Smaknimo tu Divu. Ja da spasim svoj Njemacki Junke-raj, ti, da za uzvrat zavladas feudalnim prostranstvima nepreglednog Sibira.“
Nije trebalo dugo, nakon te nagodbe, da Lenjin prosece Carskim odajama Petrograda, na celu buduce svekoljacke staljinisticke svite, te da se Njemacka socialistika revolucija stavi na nemilost osvjezenog Junkeraja, kao i da njemacka Orleanka tad zaplovi Rajnom svojim iskasapljenim dijelovima tijela.
Brest-Litovski bezuvjetni mir, uspostavljem izmedju Njemackog Junkerstva i nove Sovjetske vlade, od tada svrstava cjelokupnu svjetsku ljevicu u obicnu burzujsku slugu, ciji je primarni spin zadatak da nekim svojm reformama promtno uskace kad god se poslodavac zatekne u krizi. Da umjesto njega izvodi najprljavija razbojstva nad covjecanstvom, i da mu vadi kestenje iz vatre.
Kad se u Hrvatskoj zlocinacki HDZ raspada u svoje najsitnije pljackacke djelove, koji nije stigao da povisi cijenu glavnini energetskih izvora, tad stupa na scenu oporbena Ljevica da to obavi umivenih ruku, zapakira ukrasnom vrpcom, i pokloni radnoj marvi 20% povisnicu kao njen praznicki poklon Prvog Maja.


Post je objavljen 28.04.2012. u 13:45 sati.