Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rudarka

Marketing

Najlonke naše svagdašnje...

Već se godinama bezuspješno borim s pronalaženjem idealnih čarapa tzv. najlonki. Onih nekih srednje cijene, da fino stoje uz nogu, dovoljno visokog struka da ti je u njima ugodno, a boja - finu paletu od svijetlih do tamnih tonova boje kože (koji ne uključuju crnu - ta mi izgleda kao da je stvorena samo za sprovode) do onih modernih žarkih boja - ovisno o modnom izričaju dotične godine.

Uglavnom, danas sam na sebi imala neke Jadran čarape boje kože (na suncu se vide da su ipak gloss, što baš i nije najmodernija opcija) s nekim tufnama. Nisu bile ni jeftine - nekih 50-ak kuna (mislim 18 Dena gustoće). No kroj je prestrašan - relativno kratkih nogavica i dugačkog dijela za torzo, pa mi je stalno visio tur, te sam imala osjećaj da će mi spasti - što je doduše bio lažan osjećaj jer je struk od najlonki bio postojan - gdje već treba biti. Grr..

Ovu zimu sam uspjela preživjeti s Jadran grilonkama (neš ti boja: crna, smeđa i siva), prijašnjih godina su to bile Calcedonia, no sada mi je njihova 2 premala (spada mi sa struka), a 3 prevelika. Sranje. A tako lijepih pastelnih boja imaju u kolekciji. Uključujući predobre u šarama engleske zastave (model 2010/2011) koje su se rasprodale, no nisam uživo vidjela na nikome baš te.

Palim se ja i na najlonke u više boja, po mogućnosti sa psihodeličnim šarama, no Guzda svaki puta tako skoluta da brzo odustanem. Ne znam zašto, ali su takve najlonke odbojne većini muškaraca. A nama ženama baš su simpa.

Doduše, neke poznanice (prijateljice mojih prijateljica) pamtim samo po luudim najlonkama, više nego nekim drugim kvalitetama. Valjda je to normalno...

Kad mi najlonka spuzne uvijek se sjetim Oprah-e i njezine izjave kako je na jednoj od dodjela Oscara skoro ostala bez gaća tj. najlonki. Pa kad ona tako bogata može imati s tim problema (bez obzira na njezine gabarite), šta ne bi i mi - obična sirotinjska raja.

I da se razumijemo, ja sam jedna prosječna žena od 165, konfekcijskog broja 38-40, pa s najlonkama vodim rat.

Što li rade one visine Blanke Vlašić ili širine J. Houdeka?

Uglavnom, molim jedan suvisli savjet koje da najlonke probam kupiti. Odnosno čiji proizvod je vama u redu. I to za višekratnu upotrebu. Sve sam do sada pokušala. Doduše, sve osim onih preskupih brendiranih tipa MaxMara ili Chanel.

I ne, niti jedne najlonke ne izdrže kao u onoj staroj reklami za SanPelegrino ili tako nešto. Fak. Moje sve riknu skoro pa u prvoj vožnji.

Ps. Balkanski Survavjl se zahuktava. Bilo je tu i tučnjave, šlatanja (tokom igara), skidanja i trganja, skoro pa krvi. Baš je mrak. smijeh

Post je objavljen 26.04.2012. u 16:45 sati.