Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/modestiblejz

Marketing

reci mi tiho tiho...



Pa čemu suzdržavanje pobogu, zar slika nije mogla biti i strašnija, font krvaviji, a naslov još dramatičniji?! Tu se negdje slobodno mogao nabaciti i cereći Skeletor, nije naodmet.
Čitati kao opaku ironiju, naravno.
Blah, kad moram reći, još jedan domaći portal čiji link zbog opetovanog senzacionalizma bacam u škovace. Mislim stvarno, proces gubitka publike zaustaviti i obrnuti jeftinim senzacionalizmom? Heh stani malo, pa to ne uspijeva ni Blogu.
Bombastični naslovi koji pucaju na ljudske strahove i dohranjivanje niskih strasti možda će donijeti veću posjećenost i privući veće promatračke brojke, kao što ih morbidno privlače i zgažena tijela na autocesti, ali kakva je to publika i zar se tomu teži? Kvalitetan čitatelj na takav se sajt(ove) sigurno neće vratiti. Jesu li pak spremni za one koji će se sjatiti? I što je slijedeći korak, nekritički udovoljiti svim budućim zahtjevima, do kraja stisnuti papučicu gasa, namjerno zgaziti pješaka (po mogućnosti baš ove koji traže kvalitet), prodaja ulaznica za fanove i navijače? Mah, i to je već provedeno u praksi.

Vidim postala je uobičajena stvar u ime profita žrtvovati profesionalnost, etiku, srozavati kriterije, pribjegavati magiji i trikovima. Ali! Biranje opsjenarskog puta dvosjekli je mač.



Post je objavljen 25.04.2012. u 19:00 sati.