Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/iskonskipag

Marketing

BESPLATNI WIFI INTERNET PRISTUP





2. lipnja 1991. vijest u svim hrvatskim medijima bila je, kako je u Pagu u prisustvu potpredsjednika vlade Republike Hrvatske Bernarda Jurline i predsjednika Privredne komore Hrvatske Ivice Gažija, te ostale hrvatske dužnosnike uz nazočnost Predsjednika Skupštine općine Pag prof. Mirana Ivaniševića, puštena u rad nova najsuvremenija digitalna telefonska centrala, gdje je grad Pag dobio novih 512 telefonskih brojeva. Dalje se navodi da će se time omogućiti mnogim građanima i poduzećima da dobiju telefonske brojeve nakon čekanja više godina. Puštanjem u promet digitalne centrale grad Pag dobio je mogućnost uspostave bržih i sigurnijih veza sa svijetom, što će posebno doći do izražaja u turističkoj sezoni kada je opterećenost telefonskih kapaciteta najveća i kada je ponekad bilo nemoguće uspostaviti vezu sa otokom.



Nisam siguran da se dva desetljeća kasnije uopće netko sjeća ovog događaja kada je cijeli svijet u eri interneta postao globalno selo. Paški internet portali prošli tjedan donose sljedeću vijest:
Grad Pag i Turistička zajednica grada Paga u susret turističkoj sezoni 2012. godine započinju sa projektom besplatnog pristupa internetu za sve goste i građane grada Paga. Usluga besplatnog interneta bila bi dostupna za cijelo područje grada Paga tijekom cijele godine neovisno o turističkoj sezoni.

Mnogi turistički centri u Hrvatskoj besplatni pristup internetu imaju već odavno, dok mi u Pagu mogli bismo po najavama dobiti besplatni pristup internetu, tek ovog ljeta. Nezamislivo je vidjeti gosta u hotelu, na plaži, restoranima, bez prijenosnog računala.
Koliko je samo komentara i žući proliveno ove dane na paške portale, da čovjek jednostavno ne može vjerovati, da je to moguće. Dajte nam slobodni pristup internetu, drugo nas ne interesira.


Post je objavljen 24.04.2012. u 21:45 sati.