Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorovenovosti

Marketing

Susret s obiteljima župe Pohoda BDM u Sisku

Kao dio organizacije smještaja za mlade na SHKM-u Sisak 2012 u nedjelju 22. travnja u 16h, vlč. Branko Koretić, povjerenik za pastoral mladih i župnik župe Pohoda BDM u Sisku imao je susret s obiteljima svoje župe.
Kao uvod pustio im je video svih dosadašnjih SHKM susreta i spot himne susreta u Sisku. Pojasnio je i svrhu susreta; da se mladi ohrabre živjeti kako su u kršćanskim obiteljima odgajani, da budu svjedoci svojeg uvjerenja.

Razlog susreta je i što se mladi vole družiti, a ovako im se nude dobre stvari bez negativnosti.
Župnik je pojasnio obiteljima logo i geslo susreta koje je uzeto iz Ivanove poslanice- gdje se pojavio razdor i hereza među onima koji nisu vjerovali u Isusa.
To je stvorilo pomutnju onom malom broju vjernih, ali Ivan im se obraća i govori: Pustite ih, vi živite svoj život i svoje uvjerenje.
Za mlade ljude se pitaju kojim putem krenuti, geslo im poručuje: U svjetlosti hodimo!
Taj put traži žrtvu, odvažnost, hrabrost, i neće im biti lako, ali isplati se, i nagrada ih
Obiteljima je prezentirana Kvirinova svjetiljka s kojom su se imali priliku upoznati na Sv. misama i klanjanjima, kao i s njezinim značenjem.
Svjetiljka je ohrabrenje mladima i obiteljima u koje oni dolaze.
Susret će obogatiti obitelji, njihove ukućane, njihove živote, a ujedno će obitelji obogatiti mlade.
Objašnjene su i tehničke stvari, po pitanju dolaska mladih u njihove domove, koji se očekuje između 20.30 i 21.00. te što je sve nužno mladima pripremiti, a predstavljen je i pretprogram te program Susreta.
Nedjeljno misno slavlje u 11 sati u novoj župnoj crkvi Sv. Marije Kraljice Mira, bit će ujedno test izdržljivosti za novoizgrađenu crkvu, našalio se na kraju župnik, te zahvalio svim obiteljima što su nesebično otvorile vrata svojih domova i odlučile mladima dati dio svoje kuće, stana a i naposljetku samih sebe, te time postati dio ovog veličanstvenog događaja koji nas čeka.
Obitelji župe Pohoda BDM, njih oko 400, smjestile su nešto više od 1000 mladih u svoje domove, što je među najvećim brojem u Biskupiji.
TG

Post je objavljen 23.04.2012. u 14:57 sati.