Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/igniss

Marketing

Prokletstvo kratke kose

Postoji jedna sitnica koja me ljuti. Sjećate se svih onih djevojaka u srednjoj i na faksu koje su imale prelijepu dugu kosu? Bila ona ravna, valovita ili kovrčava, u pletenicama ili repu, već samom svojom pojavom je signalizirala dvije važne stvari: vitalnost i ženstvenost. I uz to je djelovala nenormalno sexy, pogotovo kad bi uokvirivala lice i spuštala se niz ramena ili oko grudi. Dečki su je voljeli ljubiti jednako koliko i usne.

Pa, te djevojke su odrasle, i budući da je "održavati tako dugu kosu naporno", odrezale je. Bilo to zbog bedaste ideje da se neće uklapati na radno mjesto jer to nije profesionalno, ili zato što nije imala vremena prati i sušiti dugu kosu, ili zato što joj je ženski magazin sugerirao da je to "in", ili je jednostavno došla do zaključka da to muškarci vole (WTF?)... kosa je odrezana i ne vraća se. Počivajte u miru, uvojci naši!


Prirodna kosa srednje duljine koja odgovara licu


"(također, odrezala sam kosu i piercala nos od zadnje slike)" - stiže... stiže...


BAM!!!

Nije da žena lijepih crta lica i tijela ne može izgledati krasno i sa kratkom kosom, no to je redovito usprkos njoj, a ne zbog nje. Za većinu koja nije tako sretna, ta promjena će ih postarati barem deset godina. Pogotovo na internetu nije problem pronaći primjere - dapače, ovo je toliko uznemirujuće često da nisam trebao pregledati više od dvadesetak profila da bih skupio sve primjere za ovaj post. Pojava snažno korelira s razinom amerikanizacije seksualnog tržišta, što znači da je kod nas trenutno u začetku, s jakim trendom rasta.


Neugledna ali neloša za svoju dob (kasne dvadesete)


Preko noći sam ostarila dvadeset godina!

(kad sam gledao ovaj profil, palo mi je na pamet trollati je i reći joj da imam puno poštovanja prema svima koji su preživjeli rak i kemoterapiju ali suzdržao sam se)


Prasnuo bih


Ma glavno da izgledam profesionalno...


Lijepo...


Usput, zašto sve koje skrate kosu imaju potrebu i obojati je u tu crvenu nijansu koja asocira na prostitutke?

S rijetkim iznimkama, ovakvo skraćivanje kose je razorno za ženin izgled. U kontekstu slavnog testa, na skali izgleda od 1 (najgore) do 10 (najbolje), njen rang će se smanjiti za barem 2.


Dan 1: Sexy alternativna djevojka koja želi promijeniti frizuru


Dan 2: FUUUUUU :(

Prije nego trollovi počnu objašnjavati da mnogi celebrityi imaju kratku kosu i dobro izgledaju, moram istaknuti da sexy kosa do ramena ili ispod brade, sasvim legitiman alternativni stil, nije "kratka kosa". To je "kosa srednje duljine". Kosa smije biti skraćena, ali ne smije biti toliko skraćena da ne "teče" inače prelazi u muškobanjastu. Na primjer, pogledajmo Alizee, jednu od najljepših žena na svijetu, s kosom srednje duljine i šiškama:


Savršenstvo

No čak i prelijepa žena poput Alizee bi iskusila veliki penal svojoj privlačnosti ako bi slijedila ono što je Rihanna napravila tijekom svoje faze kandidata za Vrapče kada je nakratko svoj klasični dugokosi Latino look zamijenila glavicom kupusa umočenog u tintu:



Rihanna se u međuvremenu opametila i opet dopustila svojoj kosi da izraste, no predviđam da je samo pitanje vremena kada će opet upasti u krizu i unakaziti se - ili će joj Chris Brown "ne-bih-ja-nikada-bio-nasilan" pomoći u tome.

Post je objavljen 21.04.2012. u 19:54 sati.