Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sempercontra

Marketing

Sortiranje i 'sortiranje' otpada

U današnjem kratkom postu (što baš za nju nije uobičajeno sretan) blogerica modesti pozdravlja inicijativu da se konačno započne sa sortiranjem otpada još na 'kućnom pragu'. I sam se pridružujem ovim, također za mene neuobičajenim, kratkim postom pohvali te inicijative. Posebice što je sortiranje smeća u mom gradu (Čakovec) već višegodišnja praksa.

Uz to, osim u njenom postu pobrojanih vrsta otpada kojeg bi trebalo odvajati posebno: papir, staklo i plastika, kod nas su uvedene još neke 'kategorije': tetra-pak, metal, ostali otpad i zadnjih nekoliko mjeseci organski otpad za koji su postavljene i posebne, smeđe, kante. Uz to su radnici (djelatnici) komunalne službe postavili i jednu kartonsku kutiju s natpisom 'stari kruh' pa tu odlažemo kruh kojem je 'prošao vijek trajanja' a ja s vremenom na vrijeme ostavim i staklenku s iskorištenim uljem od pečenja umjesto da ga bacim u kanalizaciju. Možebitno da i ono završi u nekoj 'kopanji' sretan.

Sve bi to bilo dobro kad bi nastojanja nadležnih komunalnih poduzeća, kako to zaključuje i modesti, pratila i svijest onih koji otpad stvaraju da se drže proklamiranih načela.

I naravno da komunalci na kraju sa sortiranim otpadom ne postupe kako je to prikazao naš domaći karikaturist Damir Novak u našem lokalnom tjedniku.

Osobno ne znam događa li se to upravo tako, ali ne kaže se uzalud 'gdje ima dima ima i vatre'.


Post je objavljen 21.04.2012. u 16:02 sati.