Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/matijevici

Marketing

ZELENA ČISTKA

Image and video hosting by TinyPic

Po prvi put u Hrvatskoj organizira se akcija “Zelena čistka” koja će okupiti najveći broj volontera ikada u zajedničkoj akciji čišćenja okoliša. Cilj je pronaći sve lokacije nepravilno odloženog otpada, obilježiti ih na internetskoj karti, te potom očistiti šume, rijeke, jezera, more, puteljke, vrtače, škrape ... svaki kutak Lijepe naše i to sve u samo jednom danu. Zelena čistka se provodi u sklopu akcije “World Cleanup 2012” i globalnog pokreta “Let's do it!” u koju su se do sada uključile 82 zemlje.

Koordinator akcije na području općine Kula Norinska, Vida i Pruda te dijela desne obale Metkovića je Udruga “Život” na čelu s Tinom Ćelićem (095 800 5246) koja će najprije u subotu 21. travnja zajedno s roniocima analizirati i kartirati podvodno stanje, a onda u nedjelju 22. travnja zajedno s lađarskim udrugama “Sv. Roko” Podrujnica, “Tri Sela”, “Zvonimir Kaleb” Momići, “Norin” Matijevići, “Crni put” Metković, “Prud”, “Domagojevi gusari” Vid, “Jerkovac” Metković, uz potporu Općine Kula Norinska krenuti u veliku akciju koja kreće iz Podrujnice.

Koordinator akcije na području Ploča je Udruga Lijepa naša na čelu s gđom. Anom Musom (091 678 8230), a na području Metkovića gosp. Markica Vuica (098 174 4999)

Glede Neretve, slično kao i u ostatku svijeta, cilj će biti kartiranje svih otpada s ciljem satelitskog unosa prikupljenih podataka, da se na taj način može kontrolirati širenje ili smanjene broja smećem zagađenih područja.
Svi koju žele sudjelovati u ovoj akciji mogu se javiti na navedene kontakt brojeve, a prema najavama, upravo bi Neretva mogla biti imati jedan od boljih odaziva na ovu akciju.


Post je objavljen 19.04.2012. u 22:34 sati.