,nepoznatizagreb.blog.hr" />

Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nepoznatizagreb

Marketing

"Papergirl" - kad zrakom polete uratci razni!

Znate li tko su "paperboys"? wink

Sigurno ste ih vidjeli u američkim filmovima, a poznaju ih i neke evropske zemlje: to su dečki koji jure kvartom na biciklima i raznose novine, bacaju ih pred vrata pretplatnika kako bi ih oni mogli u miru pročitati uz jutarnju kavu ili čaj.
(kod nas, bar nekad, su raznosači novina također razvažali svoj papirnati teret na biciklima, no, koliko se sjećam, to su obično bili stariji stričeki koji su svoj posao obavljali polako i dostojanstveno, u skladu sa svojim godinama)

A sad kad smo doznali tko su "papirnati dečki" ajmo pogledat tko su "papirnate cure"!

"Papergirl" je projekat nastao u Berlinu 2006. godine i zasniva se na anonimnoj podjeli "umjetnina" (raznih uradaka na i od papira: fotografija, crteža, slika, kolaža ...) tokom vožnje biciklom. U prvoj fazi se prikupljaju uratci os vih koji su ih voljni pokloniti, zatim se uratci izlažu, a nakon toga, u nepoznato vrijeme i na nepoznatom mjestu, "Papergirl"-ekipa dijeli prikupljene uratke sfrkane u role slučajnim prolaznicima koji imaju sreću zateći se na danom mjestu u dano vrijeme!

Pogledajte što o svemu tome kaže Wikipedija!

A kako izgleda sama akcija pogledajte ovdje:
Taj se projekt s vremenom proširio na 20-tak gradova širom zemaljske kugle, a pred nekoliko tjedana stigao je i do Zagreba, posredstvom Ivane i Marine koje su pokrenule zagrebačku "papergirl" ekipu. Pogledajte njihovu Facebook stranicu, blog te razgovor sa curama objavljen u web magazinu Do!it!

Stoga, ako ste za akciju, poklonite koji vaš uradak "papirnatim curama" (kutiju za odlaganje uradaka možete naći u dućanu "Muzungu" u Skalinskoj ulici) i čekajte obavijesti o izložbi te samoj akciji!
(ja sam svoje uratke već priložio prošli tjedan! wink)

I za kraj, akcija je krenula i u Novom Sadu i Ljubljani!


Post je objavljen 19.04.2012. u 17:15 sati.