Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorovenovosti

Marketing

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu poziva vas na Noć knjige

U povodu Međunarodnog dana knjige i autorskih prava (23. travnja) te Dana hrvatske knjige (22. travnja), Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu poziva vas u ponedjeljak, 23. travnja 2012., od 18 do 1 sat, na manifestaciju Noć knjige.

U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, u 18 sati održat će se središnji događaj Manifestacije – tribina Knjiga u krupnom planu, na kojoj će ugledni predstavnici domaćeg političkog, kulturnog i javnog života razgovarati o položaju knjige u Republici Hrvatskoj.
Nakon tribine sudionici će moći pogledati izložbu vrijednih prijevoda iz fonda Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu – Čitamo se…

Istog će se dana u predvorju Knjižnice održati Međunarodno javno čitanje, u sklopu kojeg će diplomatski predstavnici, članovi uglednih međunarodnih institucija u Hrvatskoj i studenti čitati odabrane književne tekstove na izvornim jezicima te na hrvatskom jeziku.

Tijekom Manifestacije u velikom predvorju Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu postavit će se stolovi za BookCrossing. Korisnici, ali i cjelokupna zainteresirana javnost, mogu ostavljati knjige koje žele podijeliti s drugima te također uzeti neke knjige koje bi i sami voljeli pročitati. Nakon čitanja knjige se vraćaju u Knjižnicu i stavljaju na mjesta koja su označena kao mjesta razmjene.

Post je objavljen 19.04.2012. u 12:12 sati.