Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nepoznatizagreb

Marketing

Zagrebotoranj

U svoj sili raznoraznih "towera" u gradu nam se pojavio i "Zagreb tower", poslovna građevina na uglu Vukovarske, Radničke i Folnegovićeve, otprilike na mjestu gdje je nekad bila tvornica čarapa "Jadran". Sama građevina i nije loša, nije previsoka (barem ako se gleda u kontekstu susjednih zgrada i "poslovnog neboder-grada" u Radničkoj i okolici) i djeluje skladno, pogotovo ako se posmatra na način kao što je to učinjeno na slijedećoj fotki.



Pogled sa sjeverozapada, od Vukovarske. Snimio: Vanja

No, ako malko proširimo kut gledanja uočit ćemo "popratne sadržaje" koji se baš ne uklapaju uz zgradu ovakvog tipa: drvenu banderu sa uličnom rasvjetom, plastične reklame za restorane, brdo guma koje je odbacio obližnji vulkanizer, perače automobila koji ordiniraju uz sam pločnik ... kad ne bi znali gdje je ovo snimljeno sigurno bi rekli da je fotka iz Kine, gdje neboderi niču kao iz zemlje ... eto, u nečemu smo i mi jednako tako uspješni kao i kinezi. wink


Malo širi kut ... wink Snimio: Vanja

Oni koji rade u blizini mogu ovu zgradu vidjeti i ovako (fotka je skinuta sa weba, stranice "Balkan forum", na koju ju je stavio korisnik "popeye".


Na web stavio Popeye, vidi OVDJE.

Usput, isplati se pogledati web stranicu posvećenu dotičnoj zgradi, ako ništa drugo, a onda zbog panoramskog pogleda sa krova zgrade na grad koji se može vidjeti OVDJE.



Post je objavljen 17.04.2012. u 11:31 sati.