Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ednered

Marketing

KAO KRAVA!!!

Kada već završava polako dan spremamo se draga i ja na trčanje. Idemo se malo rasteretiti sa obzirom da smo u subotu imali odličan dužinski trening.

Plan mi je da idemo od zgrade prema Bundeku na nasip, pa prema Savicama. Tu ćemo prijeći most i onda laganica do malo prije boćarskoga doma di sam neki dan vidio neku ekipu koja pumpa zgibove.
Već neko vrijeme želim instalirati tu spravu u stan ili gdje god samo da mi bude što više dostupna. Ono šećem po kući usisavam i napravim par zgibova. Ne zvuči loše...samo što je još uvijek nemam.

No da nastavim. Tako mi polako trčimo i stajemo na tom igralištu kako bi napravio koju seriju zgibova. Vidim nekog dečka već pumpa. Ono traper hlače, majica, duga kosa. Poštivam nije bitno kako izgledaš, već kako radiš. Mislim si valjda neće dugo da se ne zbrukam previše pred njim kad skužim da ne mogu niti jedan jedini jebeni zgib.
I tako dođem ja i lagano razgibavam ruke. Iako sam vidno zagrijan jer sam pretrčao 5km.
Dok se razgibavam dolazi „frajer“ sa trebom. Vidno isklesan! Tek što je došao, malo je razgibao ruke i odmah se bacio na vratilo. Naravno da je morao pokazati da je glavna faca na ovome igralištu. Frajer se primio objeručke i ne da je napravio zgib već se je podigao iz visećega položaja u taj položaj da je izravnao ruke u kontra smjeru i stavio kukove na vratilo...vidno sam iznenađen i mislim si da li da se pokupim sa ovog igrališta dok još mogu ili ću se praviti full-cool i idem raditi svoje serije?!? Naravno da sam išao raditi svoje serije. Primam se za vratilo opuštam se i podižem noge. J.... ti m.... kako sam težak!!! Ko KRAVA!!!
Treba podići ovih 90Kg, iako se osjećam kao da ih imam 300!!! Podižem se jednom, podižem se drugggiiiiiiii. Uf uspio sam. 2 ponavljanja. Frajer me gleda. Ma nek gleda...

Tako sam odradio još 3 serije zgibova, samo što sam šake držao kontra. Tako prsti gledaju prema meni i tu jako pomaže biceps, tako da sam uspio napraviti ukupno 12 komada. Fuck yeah!

Svakako moram poraditi na ovoj vježbi na način da ću češće posjećivati to igralište ili ću nabaviti spravu doma. Mislim da bi mogao i jedno i drugo.

Zgibovi su najbolja vježba za leđa. Znači nema bolje vježbe, naravno ako ih pravilno radimo. Vidio sam dosta ljudi da se tijekom izvođenja zgiba jako trza (prema gore), sa koljenima ili nekako sa cijelim tijelom. To nije pravilan zgib. Tijelo mora biti ukrućeno (kao kod onoga frajera iz priče). Dakako ako ne možemo raditi zgib da radimo na lat mašini. Pa moram reći da na lat mašini mogu podići poprilično veliku kilažu ali recimo ne mogu normalno odrađivati zgibove. Zgib je poseban/specifičan.
Najbolje je krenuti sa 10 serija! Naravno da serije ne mogu biti velike, s toga krenemo sa 1 max 2 zgiba u 10 serija. Dok ne osjetimo da možemo povećavati. Ali naravno da se to neće dogoditi odmah za 2 dana.

Probati ću raditi kombinaciju da nakon trčanja (ako ne budem preumoran) ili na slobodan dan ulovim cca 10min i odradim te vježbe snage. Kombinirati ću sa zgibom i sa stojem na rukama.
Raditi ću 10 serija sa 2 ponavljanja i zatim ću odraditi stoj na rukama. Stoj ću odraditi u 3 – 4 serije sa 20 -30 sec. Ovisno o tome kako ću se osjećati. Naravno da ovo sve još moram isprobati kako bi znao što i kako dalje.

Samo se nadam da kroz mjesec ili dva neću biti kao krava J


Post je objavljen 17.04.2012. u 11:29 sati.