Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/homo-sapiens-ludens

Marketing

Ujedinjeni narodi

"O zemljo, zemljo, zemljo, čuj riječ GOSPODINOVU."
Jeremija 22,29



Na Općoj Skupštini Ujedinjenih naroda u New Yorku u rujnu 2003. godine mnoge zemlje su predstavljale vođe njihovih vlada. Predsjedavatelj sjednice je s krajnjom učtivošću pozdravio svakog pojedinog govornika. Svaki govor bio je popraćen zahvalom predsjedavatelja i pljeskom okupljenih.
Govori su se bavili tekućim problemima: oružjem za masovno uništenje, terorizmom, regionalnim sukobima, epidemijama, globalnim zatopljenjem, i siromaštvom zemalja u razvoju. Mnogi od govornika tužili su se na činjenicu da stvarna djela neprestano zaostaju daleko za obećanjima i dotada donesenim sporazumima.
Predsjednik državice Andora svoj govor je završio primjedbom: "Pokušajmo izvući nešto korisno iz ovih dugih rasprava i govora, kojima plješćemo s diplomatskom učtivošću, često ih ni ne slušajući. Previše toga je u opasnosti." Kako li je samo bio u pravu! Kada je mnogo toga u opasnosti mi trebamo slušati i djelovati.
Ali ono pravo što je u opasnosti nije budućnost svijeta, nego vječna budućnost svakog njegovog stanovnika. Između nas i Boga stoji problem grijeha. Zbog toga nam Bog govori. Pokazuje nam put spasenja u svojoj riječi, Bibliji.
Neki naizgled učtivo slušaju kada im se govori o Božjem planu spasenja. Neki čak i odobravaju Isusa Krista. Ali ono najvažnije jest slušati Boga kada On u Bibliji obznanjuje svoje spasenje, i slijediti Njegove upute!
Uznemiruje i te Biblija? Odbaci svoja strahovanja i kreni s čitanjem Božje poruke u Lukinu ili Ivanovu evanđelju!

Božji blagoslov!

Post je objavljen 17.04.2012. u 07:29 sati.