Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bogatstvosreca-zdravlje

Marketing

DRUGE BOLESTI

DRUGE BOLESTI

U ovorn poglavlju dajemo kratke upute za liječenje pojedinih bolesti koje nismo obradali u prethodnim poglavljima zbog njihova specifičnog sadržaja. Naime, te se bolesti prilično često pojavljuju te ih obrađujemo u jednom poglavlju. Nismo ih posebice opisivali nego navodimo samo kratke upute za njihovo liječenje.

UPUTE ZA POBOLJSANJE TEKA

Za poboljšanje teka navodimo tri recepture, od kojih su dvije za odraslu djecu i starije Ijude, a jedna je za djecu u dobi do 6 godina.
Prva receptura 7.0. odraslu djecu i starije Ijude: uzeti po 20 g pelina, listova pitome nane, ive trave i stabljike dubčaca. Trave jako usitniti i smiješati. U posudu staviti 1 jušnu žlicu mješavine i preliti sa 1/2 litre proključale vode; poklopiti i pustiti da se ohladi. Hladan čaj procijediti i piti 8 puta dnevno po 1/2 dcl — sveukupno popiti 4 dcl čaja. Uputu primjenjivati 15 dana.
Druga receptura 7,0. odraslu djecu i starije Ijude: uzeti po 20 g cvjetova kunice, listova divlje nane, korijena omana i listova kaduIje. Trave usitniti i smiješati. U posudu staviti 1 jušnu žlicu mješavine trava i preliti je sa 1/2 litre proključale vode, poklopiti i pustiti da se ohladi. Hladan čaj procijediti u bocu i piti 3 puta dnevno po 1 dcl pola sata prije objeda. Čaju se može dodati malo svježeg limunovog soka.
Receptura 7.0. dfecu u dobi do 6 godina: uzeti po 10 g listova pitome nane, cvjetova kamilice, korijena iđirota te listova i cvjetova kunice. Trave usitniti i smiješati. U posudu staviti 1 jušnu žlicu rnješavine trava i preliti je sa 1/2 litre proključale vode i poklopiti. Kad se čaj ohladi, procijediti ga i po želji zasladiti medom. Piti prije jela i za vrijeme jela, sveukupno od 3 do 4 dcl dnevno.


Post je objavljen 16.04.2012. u 10:57 sati.