Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bogatstvosreca-zdravlje

Marketing

GRČEVI U ŽELUCU U DJECE


Usitniti i smiješati 50 g cvjetova kamilice i 20 g listova i cvjetova majorana. U posudu staviti 1 jušnu žlicu mješavine trava i preliti sa 1/2 litre proključale vode, promiješati i ostaviti da se poklopljeno ohladi. Dnevno piti svaki sat po 1/4 dcl.
Ta receptura preporuča se za djecu u dobi iznad godinu dana. Radi li se o djetetu mlađem od godinu dana, na istu količinu vode uzima se čajna žlica mješavine trava.
Hrana mora biti čista, svježa i jako raskuhana, a voda prokuhana i ohlađena. Prokuhanoj vodi doda se malo meda i 2 svježe kapi limunova soka. Trbušćić umotati u toplo.
FREHLADE U DJECE
Sastav čaja:
2 jušne žlice cvjetova kamilice
1 srednja žlica cvjetova divizme
1 srednja žlica listova i cvjetova majorana
Pripremanje i primjena čaja:
Trave jako usitniti i smiješati, te staviti u 1/2 litre mlijeka da prokuha. Kad prokuha odmah skinuti s vatre, dodati 5 jušnih žlica meda i jako umiješati. Hladan napitak procijediti u bocu. Taj se sirup daje djetetu 6 puta dnevno po 1 jušnu žlicu s tankim čajem od kamilice.
Za liječenje prehlade upotrebljava se i lagani čaj od kamilice i sljeza, a pije se medom zaslađen 6 puta dnevno po 1/4 do 1/2 dcl, ovisno o uzrastu djeteta.
SLABOKRVNOST U DJECE
Priprernati uvarak od sjemena zobi i ječma. Uvarak se priprema na slijedeći način: u 1 1/2 litru vode staviti 2 jušne žlice zobi i 1 jušnu žlicu ječma i kuhati na laganoj vatri 1 1/2 sat. Hladiti poklopljeno, a piti 3 puta dnevno po 1/4 dcl.
Mikserom pripremati sok iz mrkve, cikle, jabuke, naranče, šljiva i grožđa, i sl. Voće prethodno mora biti jako čisto. Sok svaki put posebno pripremati.
Jesti što raznovrsniju i kaloričnu hranu s mnogo raskuhana povrća. Dijete treba da pije prokuhanu i medom zaslađenu vodu. Kretati se što više na čistorn zraku.


Post je objavljen 16.04.2012. u 10:57 sati.