Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bogatstvosreca-zdravlje

Marketing

ISPADANJE KOSE


U 3 litre proključale vode staviti mješavinu od po 20 g hrastove kore, hrastovih listova i koprive (cijele biljke), kuhati poklopljeno 2 minute i ohladiti poklopljeno. Hladnu tekućinu preliti u tamnu bocu i začepljenu držati na hladnom mjestu. Uvečer, prije spavanja, korijen kose jako namočiti i istrljati rakijom lozovačom, a zatim namočiti i izmasirati preporučenim čajem.
KLIMAKTERIJ
1. Piti prilično hladnu limunadu zaslađenu s malo meda. Koristiti, ukoliko je moguće, izvorsku vodu, ili prokuhanu i na 12 do 14'C ohlađenu vodu. Držati je u termosboci. Limunada se pije u manjim količinama, i nekoliko puta, da ne bi došlo do prehlade ili upale grla.
2. Sve zglobove te leđa i rebra namazati mješavinom jednakih količina vinskoga octa i vode. Dnevno uzimati 3 puta po 1 dcl kiselog mlijeka pomiješanog s 1 dcl hladne vode i malom žlicom svježeg limunovog soka.
3. Piti limunadu koja se priprema od prokuhane i ohlađene vode, svježeg limunovog soka i 2 grančice ružmarina. Limunada se pri-prema noć prije nego se pije. Može se zasladiti rnedoin.
U sva tri slučaja preporuča se što više šetati šumama i parkovima, naročito uz rijeku. Sto više se kupati (cijelo tijelo) i kratko se tuširati hladnom vodom. Nastojati održati stara i steći nova prijateljstva.


Post je objavljen 16.04.2012. u 10:55 sati.